Μεγάλη κινητικότητα στη ΝΑΤΟϊκή βάση της Σούδας – ΝΑΤΟϊκά αεροπλάνα περιπολούν ρώσικα πλοία

1:37 μ.μ. - Τρίτη, 1 Μαρτίου 2022
01:03 μ.μ. - Τρί, 01/37/2022
Image: Μεγάλη κινητικότητα στη ΝΑΤΟϊκή βάση της Σούδας – ΝΑΤΟϊκά αεροπλάνα περιπολούν ρώσικα πλοία

Μεγάλη κινητικότητα σήμερα το πρωί στη ΝΑΤΟϊκή βάση της Σούδας

 Αυτές τις μέρες, διεξάγεται η ΝΑΤΟϊκή άσκηση Dynamic Manta με επίκεντρο την βάση της Σούδας, ωστόσο, όπως αναφέρει το ιταλικό δίκτυο Itamilradar, οι κινήσεις των αεροπλάνων δεν φαίνεται να σχετίζονται με το αντικείμενο της άσκησης αλλά με την παρακολούθηση των ρωσικών πλοίων που βρίσκονται στην Ανατολική Μεσόγειο.

Συγκεκριμένα κινητοποιήθηκαν τα αεροπλάνα θαλάσσιας περιπολίας των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας, USN Boeing P-8A και RAF Boeing P-8A, το αμερικάνικο αεροσκάφος συλλογής πληροφοριών USN Lockheed EP-3E και το αεροσκάφος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας Erieye EMB-145H AEW&C, που είναι μια αερομεταφερόμενη πλατφόρμα Διοίκησης και Ελέγχου (Command & Control – C2) με δυνατότητα συμμετοχής σε αεροπορικές και επιφανειακές επιχειρήσεις.

hxonews

Φωτογραφία από την άσκηση Dynamic Manta 2022. Πηγή: NATO

Η άσκηση Dynamic Manta, ξεκίνησε στις ξεκίνησε την 21η Φεβρουαρίου στην Σικελία και το περιεχόμενό της είναι να εκπαιδεύσει το προσωπικό των συμμετεχόντων κρατών – μελών του ΝΑΤΟ στον πόλεμο ενάντια σε υποβρύχια με εναέρια, επιφανειακά και υποβρυχιακά μέσα. Στην άσκηση συμμετέχουν ο Καναδάς, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία, η Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Το γεγονός αυτό είναι μία ακόμα απόδειξη του πόσο βαθιά είναι μπλεγμένη η χώρα μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια του ΝΑΤΟ που αντικειμενικά την φέρνουν αντιμέτωπη με τα αντίστοιχα ιμπεριαλιστικά σχέδια της Ρωσίας. Ο κίνδυνος να οδηγήσει σε αντίποινα η περαιτέρω συμμετοχή της χώρας μας στα σχέδια αυτά μεγαλώνει όλο και περισσότερο. Είναι αναγκαία η ένταση της λαϊκής πάλης για τον τερματισμό της συμμετοχής της Ελλάδας στα σχέδια αυτά και για την αποδέσμευσή της από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

alt.gr