Μεγάλες αλλαγές στην Παιδεία: Τι αλλάζει σε σχολεία, Πανελλήνιες, διορισμούς εκπαιδευτικών, ΑΕΙ

12:35 μ.μ. - Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021
12:07 μ.μ. - Πέμ, 29/35/2021
Image: Μεγάλες αλλαγές στην Παιδεία: Τι αλλάζει σε σχολεία, Πανελλήνιες, διορισμούς εκπαιδευτικών, ΑΕΙ

Στο studio του Ηχώ 99,8 μίλησαν οι εκπαιδευτικοί Σταυρακάκη Ουρανία και Δερμιτζάκη Ευαγγελία και παρενέβησαν ο Χουντής Πάνος, εκπαιδευτικός - καθηγητής β'βάθμιας και ο Χαρτζουλάκης Δημήτρης, αναπληρωτής εκπαιδευτικός - ειδική αγωγή

Η κυβέρνηση έχει βαλθεί να καταργήσει όλα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του λαού. Η εκπαίδευση βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα. Την Τετάρτη 28/7/2021 ψηφίστηκε ένας ακόμα νόμος που χτυπάει ευθέως το δικαίωμα στις σπουδές για τα παιδιά του λαού με τίτλο «Αναβάθμιση σχολείου κι ενδυνάμωση εκπαιδευτικών».

Βασικά σημεία του είναι η αυτονομία των σχολείων, δηλαδή η απόσυρση του κράτους από τις υποχρεώσεις του και, η μετακύληση του κόστους λειτουργίας των σχολείων στις τσέπες των γονιών και η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ώστε υποταγμένοι να διδάξουν υποταγή στους μαθητές τους. Συνολικά, το δικαίωμα των παιδιών στην εκπαίδευση αμφισβητείται.

Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που άφησε έξω από τα πανεπιστήμια σχεδόν 26.000 μαθητές είναι η αρχή. Από την επόμενη σχολική χρονιά προστίθεται η κακόφημη Τράπεζα θεμάτων οπότε η σφαγή θα είναι ακόμα πιο μεγάλη. Θέλουν Πανεπιστήμιο για λίγους κι εκλεκτούς, Γενικό Λύκειο για όσους αντέξουν. Σπρώχνουν τους μαθητές στην φτηνή κατάρτιση, τους προετοιμάζουν για να αποδεχτούν ένα μέλλον χωρίς δικαιώματα.

Το Σεπτέμβρη θα έχουμε ένα νέο σχολείο πιο ταξικό και πιο εχθρικό για μαθητές κι εκπαιδευτικούς.

Η συζήτηση απλά έθιξε κάποια ζητήματα. Το θέμα είναι να ανατραπούν οι αντιλαϊκοί νόμοι. Αυτό είναι υπόθεση του λαού.