Με έργα αυτεπιστασίας λύνονται προβλήματα στην υπηρεσία ύδρευσης - άρδευσης - αποχέτευσης Ιεράπετρας

1:01 μ.μ. - Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019
01:11 μ.μ. - Τετ, 13/01/2019
Image: Με έργα αυτεπιστασίας λύνονται προβλήματα στην υπηρεσία ύδρευσης - άρδευσης - αποχέτευσης Ιεράπετρας

Ο αντιδήμαρχος Πέτρος Μαστοράκης στον Ηχώ 99,8

Τους στόχους, τα έργα και τα προβλήματα καθημερινότητας που απασχολούν την υπηρεσία ύδρευσης, άρδευσης, αποχέτευσης αναλύει σε συνέντευξή του στον Ηχώ 99,8 ο αντιδήμαρχος κ. Πέτρος Μαστοράκης
 
Ειδικότερα για την αποχέτευση ο κ. Αντιδήμαρχος ανέφερε ότι τοποθετήθηκε και η 4η αντλία στο κεντρικό αντλιοστάσιο  στην πόλη και οι  εργασίες για την επισκευή της έγιναν μέσα στις εγκαταστάσεις του βιολογικού. Ο βιολογικός δουλεύει στο 100% και γίνονται συνεχώς εργασίες συντήρησης για την καλύτερη δυνατή απόδοσή του. Επίσης προχωρά και η μελέτη 3ο βάθμιας επεξεργασίας και όταν το έργο αυτό υλοποιηθεί το προϊόν που θα προκύπτει θα διατίθεται για δενδροκαλλιέργειες. Επιπλέον εν όψη  του χειμώνα γίνεται καθαρισμός στα φρεάτια. Το δε μεγάλο έργο της αποχέτευση όμβριων υδάτων στο κέντρο της πόλης αυτό έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται να βρέξει για να φανεί η λειτουργικότητά του. Οι παρεμβάσεις στο οδόστρωμα που έχει υποστεί φθορές λόγω του έργου θα γίνουν το επόμενο διάστημα.
 
Σε ότι αφορά την άρδευση η υπηρεσία έχει δώσει βαρύτητα με τοποθέτηση ή αντικατάσταση δικτύων, έγιναν δεξαμενές , αντιμετωπίζονται προβλήματα καθημερινότητας όπως σπασίματα και γίνονται παρεμβάσεις με ίδια μέσα και έργα αυτεπιστασίας.
 
Για την ύδρευση ο κ. Μαστοράκης αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο με την τμηματική αντικατάσταση του αγωγού που φέρνει το νερό από τις πηγές της Σαρακίνας στην Ιεράπετρα. Επιπλέον στις παρεμβάσεις στο δίκτυο ώστε αυτό να βελτιωθεί , στην αντικατάσταση δικτύων με αμυαντοσωλήνα, στις βελτιώσεις στα διυλιστήρια. Με συχνές δε δειγματοληψίες παρακολουθείται και ελέγχεται η ποιότητα του νερού. 

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Μαστοράκη: