Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εσπερίδα του Δήμου Ιεράπετρας και του Ιατρικού Συλλόγου Λασιθίου για τον κορωνοϊό

2:09 μ.μ. - Τρίτη, 10 Μαρτίου 2020
02:03 μ.μ. - Τρί, 10/09/2020
Image: Με επιτυχία  πραγματοποιήθηκε η εσπερίδα του Δήμου Ιεράπετρας και του Ιατρικού Συλλόγου Λασιθίου για τον κορωνοϊό

Οι δηλώσεις του Δημάρχου Ιεράπετρας, Θεοδόση Καλαντζάκη

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Μαρτίου στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου Ιεράπετρας ενημερωτική εσπερίδα με θέμα: «Νέος κορονοϊός - SARS - Cov-2, ενημέρωση και επαγρύπνηση» σε συνδιοργάνωση του Δήμου Ιεράπετρας και του Ιατρικού Συλλόγου Λασιθίου.

Ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η παθολόγος-εντατικολόγος διευθύντρια του ΕΣΥ και υπεύθυνη παθολογικής κλινικής Γ.Ν.Α.Ν. κα. Ανθούλα Χαλκιαδάκη και το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λασιθίου κ. Εμμανουήλ Ανδρεαδάκης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Κων/νος Νικολαράκης, η κα. Όλγα Σπηλιαρώτη, μέλος του Συλλόγου, Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων, Δημοτικοί Σύμβουλοι και δημότες.

Κατά την εκδήλωση παρουσιάστηκαν διεξοδικά η ταχύτητα και ο τρόπος μετάδοσης του νέου κορωνοϊού και η συμπτωματολογία της νόσου από αυτόν και τονίστηκαν τα ορθά μέτρα πρόληψης για την προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας δήλωσε:

«Στο πλαίσιο των ενεργειών του Δήμου Ιεράπετρας για την πρόληψη μετάδοσης του ιού συνδιοργανώσαμε αυτή την εσπερίδα για να υπάρξει ενημέρωση από επίσημους αρμόδιους φορείς για τον νέο κορωνοϊό και τις ορθές τακτικές αποφυγής ή καθυστέρησης της μετάδοσής του.

Όλοι μας οφείλουμε να υιοθετήσουμε συγκεκριμένη συμπεριφορά, να τηρήσουμε τους επίσημους ενδεδειγμένους κανόνες πρόληψης και υγιεινής προστατεύοντας τη δημόσια υγεία.

Ευχαριστώ πολύ τον Ιατρικό Σύλλογο Λασιθίου για τη συνεργασία και την έγκριτη ενημέρωση του κοινού και, με σεβασμό στην υγεία του πολίτη, παραμένουμε σε εγρήγορση για την άμεση εφαρμογή σχετικών υπουργικών αποφάσεων και στον Δήμο Ιεράπετρας.»