Με επιτυχία η Γενική Συνέλευση του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας για τους εργάτες γης

12:11 μ.μ. - Τρίτη, 24 Μαΐου 2022
12:05 μ.μ. - Τρί, 24/11/2022
Image: Με επιτυχία η Γενική Συνέλευση του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας για τους εργάτες γης

Οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης

Μεγάλη προσέλευση των αγροτών από την ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας πραγματοποιήθηκε χθες 23/5/2022 η Γενική Συνέλευση του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου με μοναδικό θέμα τους Εργάτες Γης.

Εκατοντάδες αγρότες προσήλθαν για να στηρίξουν την προσπάθεια που καταβάλλει ο Σύλλογος για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.

Οι αγρότες, σύμφωνα με το πρόγραμμα της Συνέλευσης, ενημερώθηκαν αναλυτικά για την υφιστάμενη κατάσταση στην νομοθεσία τον Εργατών Γης και στη συνέχεια είχαν δυνατότητα να εκφράσουν την άποψή τους αλλά κυρίως την αγωνία τους για την επόμενη μέρα.

Κοινές διαπιστώσεις όλων των παρευρισκομένων, όπου τελικά εγκρίθηκαν και ως αποφάσεις της γενικής συνέλευσης ήταν τα εξής:

α) Αποκλειστική ευθύνη για την δεδομένη κατάσταση σήμερα έχουν οι κυβερνητικοί χειρισμοί έως τώρα.

β) Η λύση στο ζήτημα είναι αποκλειστική υπόθεση του ίδιου του Πρωθυπουργού, ο οποίος θα έχει και την τελική ευθύνη για το αποτέλεσμα.

Κάνουμε ξεκάθαρο, σε όλες τις κατευθύνσεις, ότι είναι πλέον μονόδρομος για τους αγρότες η ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΉ ΑΓΡΑΝΆΠΑΥΣΗ σε μεγάλο ποσοστό των εκτάσεων, καθώς αν δεν λυθεί άμεσα για αυτό το ζήτημα, δεν υπάρχει δυνατότητα στους αγρότες να ξεκινήσουν την νέα καλλιεργητική περίοδο.

Το αποτέλεσμα που θα είναι η επίσπευση της ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΉΣ ΚΡΙΣΗΣ όπου με κάθε τρόπο προσπαθεί η κυβέρνηση να αποφύγει το τελευταίο διάστημα.

Τα αιτήματα μας είναι συγκεκριμένα και χρίζουν άμεσης λύσης.

Καλούμε επίσης όλους τους αγρότες να συνεχίσουν να απευθύνονται στα γραφεία του Συλλόγου και να καταθέτουν αίτηση με τις προβλεπόμενες ανάγκες σε εργατικό δυναμικό, ΑΝ τελικά υπάρξουν οι συνθήκες να ξεκινήσει η νέα περίοδος. Δώστε στον Σύλλογο και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς την δύναμη να διεκδικήσουμε λύσεις , σημαντικές για το μέλλον του τόπου μας.

Εκ του Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος  Γαϊτάνης Ιωάννης

Ο Γεν. Γραμματέας  Βιαννιτάκης Μιχαήλ