Με επιτυχία στέφθηκε το 1ο Τουρνουά Γρήγορου Σκακιού στην Ιεράπετρα

5:52 π.μ. - Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017
05:06 π.μ. - Παρ, 09/52/2017
Image: Με επιτυχία στέφθηκε το 1ο Τουρνουά Γρήγορου Σκακιού στην Ιεράπετρα

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η διοργάνωση του 1ου Τουρνουά Γρήγορου Σκακιού (Rapid Chess) Kύρβας 2017

Που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Αυγούστου 2017 στον χώρο της υπαίθριας σκακιέρας, πίσω από το πρώην Δημαρχείο της Ιεράπετρας, με τη συμμετοχή 34 σκακιστών και σκακιστριών.
 
Η μεγάλη συμμετοχή δεν αφορούσε μόνο σε συμμετέχοντες από την πόλη της Ιεράπετρας, αλλά και από άλλες περιοχές της Κρήτης και της ηπειρωτικής Ελλάδας κάτι που δείχνει πως η νότια Κρήτη μπορεί να ξαναμπεί δυναμικά στον χάρτη του αγωνιστικού σκακιού στο άμεσο μέλλον. 
 
Το Τουρνουά  πραγματοποιήθηκε σε πέντε γύρους συνολικής διάρκειας μισής ώρας (15' χρόνος σκέψης για κάθε παίκτη), και το κοινό που συγκεντρώθηκε για να παρακολουθήσει τους αγώνες είχε τη δυνατότητα να απολαύσει ορισμένες πολύ μαχητικές παρτίδες, ιδίως στους τελευταίους γύρους, οπότε και κρίθηκαν και οι θέσεις των νικητών της διοργάνωσης.
 
Μεγάλος νικητής του Τουρνουά αναδείχθηκε ο σκακιστής: Γουάιζ Στάθης που συγκέντρωσε 4 βαθμούς σε 5 αγώνες. Τις θέσεις 2 και 3 της γενικής κατάταξης κατέλαβαν οι Νταντάης Αβραάμ και Ορφανάκη Καλλιόπη αμφότεροι με 4 βαθμούς σε 5 αγώνες.
 
Λόγω της ισοβαθμίας μεταξύ των τριών πρώτων εφαρμόστηκαν τα κριτήρια άρσης της, που προβλέπονται από τις διοργανώσεις της FIDE και την προκήρυξη του τουρνουά.
 
Υπήρχαν επίσης μετάλλια για τις ηλικιακές κατηγορίες U14-U12 και τις τρεις πρώτες γυναίκες με τα αποτελέσματα να είναι τα εξής: U14 1oς Πηγιάκης Μάνος 2ος Γιανναδάκης Μάνος 3ος Λιαπάκης Χρήστος U12 1oς Γουάιζ Στάθης 2ος Ορφανάκη Καλλιόπη 3ος Γιανναδάκης Ελευθέριος
 
Τις απονομές στους νικητές πραγματοποίησαν εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο κ. Θεοδόση Καλαντζάκη η αντιδήμαρχος του Δήμου Ιεράπετρας κ. Χρύσα Χατζημαρκάκη, καθώς επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νταραράς Ηλίας, ο Διευθυντής του ΝΠΔΔ "ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α" κ. Κοϊνάς Νίκος και  ο κ. Σιδηρόπουλος Δημήτριος εκ μέρους της διοργάνωσης.

 
Η επιτυχής διοργάνωση του Τουρνουά δεν θα ήταν εφικτή δίχως τις άοκνες προσπάθειες των προπονητών της Σκακιστικής Ακαδημίας Ιεράπετρας κ. Κασσαπάκη Γεώργιου και Γοργορίνη Παναγιώτη, τη στήριξη του ΝΠΔΔ "ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α του Δήμου Ιεράπετρας και τη χορηγική υποστήριξη του κ. Μανδουραράκη. 
 
Τέλος, θερμές ευχαριστίες εκφράζονται και προς τον κ. Σιδηρόπουλο Δημήτριο, σκακιστή και γραμματέα του Σ.Ο.Π.Κ.Δ. Κατερίνης, για την ευθύνη του οργανωτικού σκέλους και της διενέργειας των κληρώσεων του Τουρνουά. Φυσικά έπαινος αξίζει σε όλους τους συμμετέχοντες που τίμησαν τη διοργάνωση με την παρουσία τους, δείχνοντας με τρόπο εμφατικό την αγάπη τους προς το σκάκι, αφήνοντας παράλληλα παρακαταθήκη για μελλοντικά τουρνουά με ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή.