Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες ανάπλασης στην κοινότητα Μύρτου

8:16 π.μ. - Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2022
08:02 π.μ. - Τρί, 22/16/2022
Image: Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες ανάπλασης στην κοινότητα Μύρτου

Την Κοινότητα Μύρτου επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Έργων και Μελετών, κ. Γεώργιο Ασπραδάκη, όπου αυτό το διάστημα πραγματοποιούνται εργασίες ανάπλασης και διαμόρφωσης ενός δικτύου οδών εντός του οικισμού

Συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Κοινότητας, κ. Αλέξανδρο Παντελάκη και περιηγήθηκαν στους δρόμους του Μύρτου όπου εντάσσονται στο σχέδιο της ανάπλασης και συζήτησαν επιμέρους λεπτομέρειες του έργου.

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί τμήμα του έργου «Εργασίες ανάπλασης των οικισμών Κεντρί και Μύρτος Δήμου Ιεράπετρας», προϋπολογισμού 550.119,25€.Περιλαμβάνει επιστρώσεις με κυβόλιθους, πεζοδρομήσεις, τοποθέτηση καθισμάτων κ.α. και χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και από πόρους του Δήμου Ιεράπετρας.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας: «Με τα έργα των αναπλάσεων που υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται, επιδιώκουμε να αναδείξουμε τα τοπικά χαρακτηριστικά του Μύρτου, δίχως να αλλοιώσουμε την ιδιαίτερη φυσιογνωμία του, βελτιώνοντας τη διαβίωση των κατοίκων της περιοχής, προσελκύοντας περισσότερους επισκέπτες και ενισχύοντας την τοπική οικονομία.

Μετά την ανάπλαση της Κεντρικής οδού που συνδέει την είσοδο του Μύρτου με την έξοδο προς τα Τέρτσα, συνεχίζουμε με την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της πλατείας και των οδών που βρίσκονται περιμετρικά αυτής. Έργα που είχαμε υποσχεθεί και εντάξει στο Πρόγραμμα μας, τα κάνουμε πράξη.

Τα έργα της ανάπλασης στην «καρδιά» του Μύρτου σε συνδυασμό με μια σειρά συνεχών παρεμβάσεων, αλλά και με τη δεξαμενή της ύδρευσης που έχουμε ήδη δημοπρατήσει και με το μεγάλο έργο της ύδρευσης που υλοποιείται και το οποίο θα λύσει δια παντός τα υδρευτικά προβλήματα του οικισμού που παρουσιάζονται ιδιαιτέρως τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω της αυξημένης τουριστικής επισκεψιμότητας, θα αναβαθμίσουν την Κοινότητα προσφέροντας καλύτερες συνθήκες ζωής στους πολίτες και στους επισκέπτες της περιοχής.

Ευχαριστώ τον Πρόεδρο της Κοινότητας του Μύρτου, κ. Αλέξανδρο Παντελάκη και τα μέλη του Συμβουλίου για την πολύ καλή συνεργασία».