Μαθήτριες του 1ου Λυκείου Ιεράπετρας προκρίθηκαν στον Περιφερειακό γύρο της Οικονομικής Ολυμπιάδας

1:08 μ.μ. - Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2022
01:03 μ.μ. - Δευ, 14/08/2022
Image: Μαθήτριες του 1ου Λυκείου Ιεράπετρας προκρίθηκαν στον Περιφερειακό γύρο της Οικονομικής Ολυμπιάδας

Συγχαρητήρια στις μαθήτριες Αθανασία Φανουράκη και Ζωή Φραγκούλη – Η Εκπαιδευτικός Ελένη Ξυλούρη στον Ηχώ 99,8

Στον Περιφερειακό γύρο της Οικονομικής Ολυμπιάδας προκρίθηκαν οι μαθήτριες του 1ου Λυκείου Ιεράπετρας , Αθανασία Φανουράκη και Ζωή Φραγκούλη της Γ΄ τάξης της Ομάδας Προσανατολισμού σπουδών: Επιστήμες Οικονομίας Και Πληροφορικής.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 2.354 παιδιά από 174 σχολεία όλης της χώρας. Από την Περιφέρεια Κρήτης προκρίθηκαν 27 παιδιά.

Η Υπεύθυνη καθηγήτρια κα Ελένη Ξυλούρη Οικονομολόγος, μίλησε στον Ηχώ 99,8 συγχαίροντας όλα τα παιδιά που συμμετείχαν αποκομίζοντας καλές και χρήσιμες εμπειρίες με ιδιαίτερη αναφορά στην Αθανασία και τη Ζωή που κατάφεραν να διακριθούν και να προκριθούν στην επόμενη φάση. Μάλιστα η μαθήτρια Ζωή Φραγκούλη έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία.

hxonews

Η κα Ξυλούρη αναφέρθηκε στην προσπάθεια των παιδιών που αφιέρωσαν αρκετό από τον ελεύθερο χρόνο τους για να συμμετάσχουν στην Οικονομική Ολυμπιάδα με θέματα που ήταν και εκτός της ύλης του σχολείου που σημαίνει ότι η προσπάθειά τους ήταν ακόμη μεγαλύτερη για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν αλλά οι κόποι τους ανταμείφθηκαν και η ικανοποίηση είναι μεγάλη.

Η Οικονομική Ολυμπιάδα είναι ένας διεθνής διαγωνισμός οικονομικών γνώσεων που απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες λυκείου της Ελλάδας και του εξωτερικού και φιλοδοξεί να συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των δεξιοτήτων και των γνώσεων των μαθητών και των μαθητριών στο πεδίο των οικονομικών.

Στην Ελλάδα, ο διαγωνισμός διοργανώθηκε για πρώτη φορά κατά τη σχολική χρονιά 2020-2021 από το ΚΕΦίΜ – Μάρκος Δραγούμης σε συνεργασία με το τσέχικο Ινστιτούτο Οικονομικής Εκπαίδευσης (INEV), διοργανωτή φορέα της Διεθνούς Οικονομικής Ολυμπιάδας. Η Οικονομική Ολυμπιάδα διοργανώνεται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος για τα σχολεία του Απόδημου Ελληνισμού, και την υποστήριξη της Τράπεζας της Ελλάδος.