MasterPlan για τον εκσυγχρονισμό του λιμένα της Ιεράπετρας

3:51 μ.μ. - Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020
03:01 μ.μ. - Πέμ, 23/51/2020
Image: MasterPlan για τον εκσυγχρονισμό του λιμένα της Ιεράπετρας

Πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες η ολοκληρωμένη παρουσίαση του MasterPlan από τους μελετητές κ. Δημήτριο Ρομπογιαννάκη και κ. Ιωάννη Παρασύρη.

Πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες η ολοκληρωμένη παρουσίαση του MasterPlan που αφορά στον εκσυγχρονισμό του λιμένα της Ιεράπετρας από τους μελετητές κ. Δημήτριο Ρομπογιαννάκη και κ. Ιωάννη Παρασύρη.

Στην παρουσίαση ήταν παρόντες ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Λιμενικού Ταμείου κ. Γιώργος Ασπραδάκης, τα μέλη κα. Χρύσα Χατζημαρκάκη, κα. Μαρία Ρουμελιωτάκη, κ. Μανώλης Γεωργαλάκης, κ. Νίκος Ματζαράκης και ο Λιμενάρχης Ιεράπετρας κ. Ιωάννης Παπαδάκης καθώς και η υπεύθυνη γραφείου λιμενικών υποδομών του Λιμεναρχείου Ιεράπετρας Ανθυποπλοίαρχος Βασιλείου Βάσω.

Σε συνάντηση που ακολούθησε με τον Δήμαρχο Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιο Καλαντζάκη ο κ. Ασπραδάκης τον ενημέρωσε για τις λεπτομέρειες και συζήτησαν τις επόμενες ενέργειες.

Στις δηλώσεις του ο κ. Ασπραδάκης ανέφερε ότι είναι η πρώτη που φορά υλοποιείται στην Ιεράπετρα ένα masterplan για τον εκσυγχρονισμό του λιμένα.

Όπως δήλωσε: «Βασικοί στόχοι του MasterPlan είναι η τοποθέτηση πλωτών προβλητών για τον εκσυγχρονισμό θέσεων ελλιμενισμού με σύγχρονες εγκαταστάσεις για τα σκάφη που θα ελλιμενίζονται, η χωροθέτηση μαρίνας δυναμικότητας 250 θέσεων μικρών και μεγάλων σκαφών και μίας θέσης εξωτερικά της μαρίνας για κρουαζιερόπλοια και η επέκταση και βελτίωση της υφιστάμενης προβλήτας για την εξυπηρέτηση με ασφάλεια περισσότερων ημερόπλοιων.

Το MasterPlan αφορά την πόλη της Ιεράπετρας όπου υπάρχει συγκεκριμένη χερσαία ζώνη αλλά ο σχεδιασμός είναι να εξυπηρετήσει ανάγκες και σε άλλα μέρη που μπορούν να γίνουν λιμενικά έργα.

Ο Δήμος Ιεράπετρας προκειμένου να μην υπάρχουν καθυστερήσεις διεκδικεί ήδη χρηματοδοτήσεις για την υλοποίηση μελετών για τα έργα που απαιτούνται και εργαζόμαστε μεθοδικά για να προχωρήσουν τάχιστα οι διαδικασίες.»

Από τη μεριά του ο Δήμαρχος τόνισε:

«Το MasterPlan είναι ένα όραμα-πλάνο με έργα και παρεμβάσεις για τη στήριξη και τον εκσυγχρονισμό των λιμενικών υποδομών και τη δημιουργία νέων.

Θα στηρίξουμε την προσπάθεια του Λιμενικού Ταμείου Ιεράπετρας στην υλοποίηση των μελετών, τη διεκπεραίωση των απαραίτητων διαδικασιών και την ολοκλήρωση των έργων ώστε να είμαστε άμεσα σε θέση να παραδώσουμε αναβαθμισμένες λιμενικές υποδομές που θα ενισχύσουν την ανάπτυξη που παρουσιάζει ο Δήμος Ιεράπετρας τα τελευταία χρόνια».