Μανουσάκης: Χωρίς άμεσες λύσεις η συνάντηση με την 7η ΥΠΕ

12:07 μ.μ. - Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021
12:09 μ.μ. - Πέμ, 23/07/2021
Image: Μανουσάκης: Χωρίς άμεσες λύσεις η συνάντηση με την 7η ΥΠΕ

Εμμένουν στην πρόταση για αναθεώρηση των αναστολών

Για τα αποτελέσματα της κινητοποίησης των εργαζομένων στα νοσοκομεία και της συνάντησης στην 7η ΥΠΕ μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΓΝΑΝ κ. Γιώργος Μανουσάκης. Όπως ανέφερε μετέφεραν στην Διοικήτρια κα Μπορμπουδάκη ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία δεν είναι τόσο καλά όσο τα παρουσιάζει με την ίδια να υποστηρίζει ότι μεταφέρει την εικόνα που της δίνουν οι Διοικητές. Το ζητούμενο βέβαια είναι τι γίνεται στην πράξη γιατί υπάρχουν περιστατικά όπως αυτό στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας όπου η πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων έχει προσκομίσει πιστοποιητικό νόσησης και παρόλα αυτά έχει τεθεί σε αναστολή εργασίας. Όσον αφορά την ενίσχυση των νοσοκομείων με προσωπικό δεν έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη επ΄αυτού. Η προκήρυξη για τις θέσεις σε ιατρικό προσωπικό που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα έχουν πάρει παράταση μέχρι 8 Οκτωβρίου που σημαίνει ότι θα υπάρξουν μεγάλες καθυστερήσεις για να έρθουν, αν βέβαια βρεθούν και γιατροί. Δεν αποκλείεται μάλιστα να έχουμε μετατάξεις μέσω της προκήρυξης αυτής, καθώς κάποιοι ίσως θελήσουν να διεκδικήσουν θέσεις οπότε να πάνε τελικά σε άλλο νοσοκομείο και υπάρχει κίνδυνος, ιδιαίτερος ειδικά για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας.

Από την άλλη γίνεται προσπάθεια για νοσηλευτικό και διοικητικό Επικουρικό προσωπικό στο ΓΝΑΝ και στο ερώτημα γιατί δεν γίνεται αντίστοιχη προσπάθεια και για την Ιεράπετρα η απάντηση της ΔΥΠΕ ήταν ότι δεν έχει ζητήσει η Διοίκηση του νοσοκομείου Ιεράπετρας να καλυφθούν θέσεις εργαζομένων που είναι σε αναστολή, ανέφερε ο κ. Μανουσάκης. Τονίζοντας οτι θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στους υπό αναστολή εργαζόμενους να επιστρέψουν με rapid tests.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε περιστατικό στο ΓΝΑΝ όταν ο Διοικητής των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων πίεσε τον Διευθυντή του τμήματος επειγόντων να κάνει μια εφημερία που ήταν κενή και τελικά μετά από έντονη αντιπαράθεση η υπόθεση κατέληξε μέχρι και την αστυνομία.