Μ. Χαλκιαδάκη-Αναγκαία η τεχνική έκθεση στην προσφυγή στο ΣτΕ για αλλαγή χάραξης του ΒΟΑΚ στο Καβούσι

11:28 π.μ. - Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2021
11:08 π.μ. - Παρ, 06/28/2021
Image: Μ. Χαλκιαδάκη-Αναγκαία η τεχνική έκθεση στην   προσφυγή στο ΣτΕ για αλλαγή  χάραξης του ΒΟΑΚ στο Καβούσι

Στο Δημοτικό Συμβούλιο θα συζητηθεί η ανάθεση της μελέτης - Η πρόεδρος της Κοινότητας στον Ηχώ 99,8

Σε κατεπείγουσα συνεδρίαση προχώρησε τις προηγούμενες ημέρες η τοπική κοινότητα Καβουσίου με θέμα συζήτησης την «Ανάθεση μελέτης τεχνικής έκθεσης, προκειμένου να αναδειχθούν από επιστημονικής σκοπιάς οι πλημμέλειες και ο λανθασμένος χαρακτήρας της επιλογής ως προς την προτεινόμενη χάραξη του ΒΟΑΚ στο τμήμα που αφορά το Καβούσι».

Η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κα Μ. Χαλκιαδάκης μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ανέφερε ότι η ανάθεση της μελέτης στόχο έχει μέσα από την τεχνική έκθεση να υποστηριχτεί με συγκεκριμένα επιστημονικά επιχειρήματα η προσφυγή που έχει κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας με την οποία ζητούν να αλλάξει η χάραξη. Δεν λέμε όχι στο έργο , η διαφωνία είναι στη συγκεκριμένη χάραξη που θα επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη της περιοχής, τόνισε η πρόεδρος.

Πρόσθεσε ότι μετά από επαφές με τον Δήμαρχο η δέσμευση ήταν ότι το θέμα θα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να συζητηθεί εκτενέστερα το θέμα και να ληφθεί απόφαση για την ανάθεση της μελέτης τεχνικής έκθεσης.

Η κα Χαλκιαδάκη αναφέρθηκε στη συνέχεια για την πρόσφατη επίσκεψη του Δημάρχου κ. Θ. Καλαντζάκη στο Καβούσι μαζί με τον αντιδήμαρχο κ. Κ. Αστροπεκάκη και τη νέα Διευθύντρια του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου κα Μαριάννα Χαΐτα όπου συζητήθηκαν διάφορα ζητήματα που απασχολούν την Κοινότητα. Στο σημείο ευχήθηκε καλή επιτυχία στην κα Χαΐτα για τα νέα της καθήκοντα και πρόσθεσε ότι μαζί και με τον Δήμο θα συνεργαστούν από κοινού για την ανέγερση Μουσικού Σχολείου Λασιθίου.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη