Μ. Μενεγάκης: Οι βασικοί άξονες και ο ρόλος της Περιφέρειας Κρήτης την επομένη των εκλογών

2:18 μ.μ. - Δευτέρα, 5 Αυγούστου 2019
02:08 μ.μ. - Δευ, 05/18/2019
Image: Μ. Μενεγάκης: Οι βασικοί άξονες και ο ρόλος της Περιφέρειας Κρήτης την επομένη των εκλογών

O υποψήφιος στην Π. Ε. Λασιθίου με τον συνδυασμό «Η Κρήτη Μπροστά» του υπ. Περιφερειάρχη Κρήτης Α. Μαρκογιαννάκη στον Ηχώ 99,8

Τις θέσεις του για την επόμενη μέρα στην Περιφέρεια Κρήτης ανέπτυξε σε συνέντευξή του στον Ηχώ 99,8 ο κ. Μανώλης Μενεγάκης υποψήφιος στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου με τον συνδυασμό “Η Κρήτη Μπροστά” του υπ. Περιφερειάρχη Κρήτης Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη. Όπως μεταξύ άλλων ανέφερε, θεωρεί ότι ο ρόλος της Περιφέρειας έχει να κάνει με 3 βασικούς άξονες. Καταρχάς έχει αρμοδιότητα στον αναπτυξιακό σχεδιασμό του νησιού με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ισόρροπη ανάπτυξη του νησιού που θα πρέπει να είναι ο στόχος. Επίσης η Περιφέρεια θα πρέπει να υποβοηθά τους δήμους για να είναι έτοιμοι να απορροφήσουν κονδύλια. Επιπλέον μπορεί η Περιφέρεια να μην έχει τη δυνατότητα ή την αρμοδιότητα για να υλοποιήσει μεγάλα έργα είναι όμως ένας αιρετός θεσμός που εκπροσωπεί την Κρήτη και  έχει πολιτική δύναμη να ασκήσει πιέσεις προς το κεντρικό κράτος για να γίνουν έργα στον τόπο.
 
Εν συνεχεία αναφέρθηκε σε κύρια ζητήματα που απασχολούν το νησί υποστηρίζοντας πως θα πρέπει να γίνουν όλες οι μελέτες και τα έργα για να φτάσει ο ΒΟΑΚ μέχρι τη Σητεία. Παράλληλα να αναπτυχθεί ο ΝΟΑΚ και να συντηρηθεί το επαρχιακό οδικό δίκτυο. Στην ύδρευση και την άρδευση έστω και με καθυστέρηση γίνεται ένα κοινό σχέδιο διαχείρισης ωστόσο όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρξει καθυστέρηση στα αναγκαία έργα μέχρι να γίνει το σχέδιο αυτό καθώς υπάρχει μελετητική υποδομή πχ μελέτη Παυλάκη  πάνω στην οποία μπορούμε να βασιστούμε για να γίνουν έργα. Έμφαση θα πρέπει να δοθεί και στην ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής και του τουρισμού βασικούς πυλώνες ανάπτυξης του νησιού. «Είμαστε πίσω σε υποδομές ως Κρήτη σε σχέση με άλλες περιφέρειες και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και σε επίπεδο χώρας. Αυτό θα πρέπει να αλλάξει», τόνισε ανάμεσα σε άλλα ο κ. Μενεγάκης.
 
Ακολουθεί συνέντευξη κ. Μενεγάκη:
 



 
 
Δυο λόγια για το βιογραφικό
 
Μανώλης Γ. Μενεγάκης, είναι 43 ετών, εργάζεται ως δικηγόρος και ζει στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου με την σύζυγό του Πόπη Πιταροκοίλη και τα τρία τους παιδιά. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής και της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολείται δημιουργικά με την μουσική. Παρεμβαίνει στα τοπικά πράγματα με δημοσιεύσεις στον τοπικό τύπο και τα κοινωνικά μέσα. Είναι ενεργό διοικητικό μέλος κοινωνικών και πολιτιστικών συλλόγων.