Μ. Κτιστάκη: Έχουν βγει στο σφυρί 18 ακίνητα στην Ιεράπετρα

9:34 π.μ. - Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017
09:07 π.μ. - Πέμ, 27/34/2017
Image: Μ. Κτιστάκη: Έχουν βγει στο σφυρί 18 ακίνητα στην Ιεράπετρα

Με αγώνα δίνοντας το χέρι ο ένας στον άλλο να αποτρέψουμε τους πλειστηριασμούς

Η άμεση και αυθόρμητη συμμετοχή των Ιεραπετριτών στο κάλεσμα για την αναστολή πλειστηριασμών  που πραγματοποιούνταν χθες στο Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας  είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον προσωρινά να σωθεί η περιουσία τους. Η κα Μαρία Κτιστάκη ανέφερε ότι  18 ακίνητα έχουν τεθεί σε αυτή τη διαδικασία κάτι που δεν το γνώριζαν διαφορετικά η Επιτροπή Αγώνα θα είχε κινητοποιηθεί νωρίτερα. Έστω και τώρα όμως, όπως τόνισε ,η Επιτροπή Αγώνα θα είναι στο πλευρό των συμπολιτών που είναι σε δύσκολη θέση. Όσοι έχουν πρόβλημα και το επιθυμούν  μπορούν να απευθύνονται στα μέλη της Επιτροπής. Το ζήτημα βεβαίως είναι τι γίνεται σε περιπτώσεις που οι  πλειστηριασμοί θα γίνουν ηλεκτρονικά. Αλληλεγγύη μεταξύ μας να αποτρέψουμε την αρπαγή της περιουσίας μας γιατί δυστυχώς στην ίδια κατάσταση βρίσκεται ή κινδυνεύει να βρεθεί  μεγάλος αριθμός συμπολιτών, σημείωσε ανάμεσα σε άλλα η κα Κτιστάκη.
 
Ακολουθεί συνέντευξη Μαρίας Κτιστάκη:



 
 
Η ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Ιεράπετρας :
 
Η μεγάλη συμμετοχή των συμπολιτών μας στο χθεσινό κάλεσμα για την αναστολή των πλειστηριασμών που πραγματοποιούνταν στο Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας έσωσε -έστω και προσωρινά- την περιουσία δύο συντοπιτών μας από την αρπαγή από τις τράπεζες. 
Με λύπη πληροφορηθήκαμε ότι έχουν προηγηθεί πολλές κατασχέσεις που δεν πληροφορηθήκαμε, οι οποίες θα μπορούσαν, όμοια να είχαν αποτραπεί.
Ας αποτελέσει η χθεσινή κινητοποίηση μια αρχή για να δείξουμε την αλληλεγγύη μας και τη στήριξη μας στις πολλές ανάλογες περιπτώσεις που θα έχουμε στο επόμενο διάστημα -τουλάχιστον μέχρι να εφαρμοστούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Καθένας από εμάς μπορεί να βρεθεί σε αυτή τη θέση μετά τις τροποποιήσεις νόμων στις οποίες έχει προχωρήσει η νεομνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το τελευταίο πολυνομοσχέδιο (4ο Μνημόνιο). 
 
 Αγώνας Διαρκείας Παντού
Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζιτών- τοκογλύφων!
 
            Με την ψήφιση του  3ου Μνημόνιου-Τέρατος –τώρα και του 4ου- η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζί με όλο το ανίκανο και σάπιο πολιτικό σύστημα ρίχνουν τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα στην απόλυτη εξαθλίωση. Παραδομένοι πλήρως στις ορέξεις των ντόπιων και ξένων τοκογλύφων διαλύουν κάθε εργατική και κοινωνική κατάκτηση, καταργούν ακόμη και τις στοιχειωδέστερες ελευθερίες και δικαιώματα. Στο όνομα της αποπληρωμής του χρέους μας μετατρέπουν σε σύγχρονους δουλοπάροικους! Δεν τους έφτασε η ατέλειωτη φοροληστεία του εισοδήματος, η διάλυση των συστημάτων υγείας και παιδείας, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, η χρόνια ανεργία και η φτώχεια που μαστίζουν την ελληνική κοινωνία, τώρα θέλουν να μας πετάξουν και έξω από τα σπίτια μας, να αρπάξουν τη λαϊκή περιουσία για να σώσουν και πάλι τις τράπεζες τους!! Τις ίδιες χρεοκοπημένες τράπεζες στις οποίες, από το 2009 έως σήμερα, οι μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν δώσει πάνω από 200 δις ευρώ ζεστό χρήμα!
 
Όλα στο σφυρί!
 
·         Ο ν. 4346 που ψηφίστηκε στη Βουλή από την κυβέρνηση Τσίπρα ουσιαστικά καταργεί την όποια προστασία από πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας παρείχε ο λεγόμενος ν. Κατσέλη για δανειολήπτες στεγαστικών δανείων.
·         Aπό 1/1/2016 δεν υπάρχει καμιά προστασία για όσους έχουν κάποιο στεγαστικό δάνειο το οποίο λόγω της κρίσης (ανεργία, φτώχεια, κλείσιμο επιχειρήσεων κλπ) δεν μπορούν να αποπληρώσουν (κόκκινα δάνεια»).
·         Η λεγόμενη ρύθμιση αυτών των «κόκκινων δανείων» (υπολογίζονται πάνω από 400.000 μόνο τα στεγαστικά) σημαίνει μαζική μεταφορά των δανείων στα χέρια των διεθνών αρπακτικών (ονομάζονται «γύπες») και κάθε είδους κερδοσκόπων φέρνοντας μια μαζική απαλλοτρίωση της ιδιωτικής περιουσίας, πλειστηριασμούς σπιτιών, κατασχέσεις μισθών/συντάξεων, και κάθε είδους περιουσιακού στοιχείου.
·         Στον νέο νόμο οι τράπεζες έχουν τον απόλυτο έλεγχο καθιερώνοντας ένα τρομακτικά ασφυκτικό πλαίσιο για τους δανειολήπτες (καθιέρωση πιστοποιητικού «συνεργάσιμου δανειολήπτη»)  μηδενίζοντας σχεδόν την δυνατότητα προστασίας της κύριας κατοικίας (εξωφρενικά εισοδηματικά/περιουσιακά κριτήρια). Έχει ανοίξει πια ο δρόμος για χιλιάδες εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά που αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τα δάνεια τους να χάσουν όποια περιουσία τους έχει απομείνει, αλλά και να πεταχτούν κυριολεκτικά στο δρόμο!
 
Να βγούμε στους δρόμους για να μην μας πετάξουν στο δρόμο!
 
            Το δικαίωμα στην κατοικία είναι αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα! Σε αντίθεση με τους πακτωλούς χρημάτων που ταΐζονται οι τραπεζίτες, τίποτα δεν χαρίστηκε σε μας τους εργαζόμενους που με τον ιδρώτα και το αίμα μας καταφέραμε να εξασφαλίσουμε ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι μας. Τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ των τραπεζιτών και των πλούσιων που βρίσκονται σε καταθέσεις στην Ελβετία και σε off shore εταιρίες δεν κατέβηκαν από τον ουρανό! Δημιουργήθηκαν από τους μισθούς και τις συντάξεις πείνας, το ξεχαρβάλωμα των εργασιακών σχέσεων, από την απλήρωτη αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία, από την βάναυση φορολογία και τα τοκογλυφικά επιτόκια. Όχι μόνο δεν χρωστάμε στα αρπακτικά των τραπεζών τίποτα αλλά μας χρωστάνε εκείνοι τα διπλά και τα τριπλά από τα 200 δις των “ανακεφαλαιοποιήσεων” τους που έγινε με ζεστό χρήμα από την φορολόγηση και υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων.
            Η αρπαγή των σπιτιών μας, η απαλλοτρίωση της λαϊκής περιουσίας,  δεν θα περάσει! Δεν θα αφήσουμε κανέναν συνάνθρωπό μας μόνο του απέναντι στα αρπακτικά των τραπεζών, στους διεθνείς και ντόπιου «γύπες», τους νεομνημονιακούς προδότες του ΣΥΡΙΖΑ και στο τερατώδες κράτος καταστολής των ΜΑΤ.
Να δημιουργήσουμε ένα δυνατό κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις που θα μπει μπροστά για να εμποδίσει τα καταστροφικά τους σχέδια! Ο μόνος δρόμος είναι αυτός του αγώνα και της αντίστασης, της αυτοοργάνωσης και της αλληλεγγύης. 
 
ü  Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζιτών-τοκογλύφων – κανένας πλειστηριασμός λαϊκής περιουσίας
 
ü  Διαγραφή χρεών για εργατικά/λαϊκά νοικοκυριά, άνεργους, συνταξιούχους
 
ü Κατάργηση των Μνημονίων – Διαγραφή του χρέους
 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ