Λουτσέτης: Αγκάθι για την Κρήτη η κατάργηση των 4 στρεμμάτων στην εκτός σχεδίου δόμηση

11:28 π.μ. - Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2020
11:09 π.μ. - Τετ, 02/28/2020
Image: Λουτσέτης: Αγκάθι για την Κρήτη η κατάργηση των 4 στρεμμάτων στην εκτός σχεδίου δόμηση

Θετικά και αρνητικά στο σχέδιο νόμου «Εκσυγχρονισμός της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας»

Κατεπείγουσα, δια περιφοράς συνεδρίαση, του δημοτικού συμβουλίου Ιεράπετρας σήμερα Τετάρτη στη 1.00 το μεσημέρι με θέμα: Προτάσεις που αφορούν στην δημόσια διαβούλευση για το σχέδιο νόμου «Εκσυγχρονισμός της Χωροταξικής και Πολεοδομικής νομοθεσίας» (Εισηγήτρια: Προϊσταμένη Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Φωτεινή Γιαννάκη – Πολίτη).

Ένα πρώτο στίγμα δίνει ο πρώην αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών και νυν σύμβουλος του Δημάρχου κ. Μάνος Λουτσέτης μιλώντας στον Ηχώ 99,8 λέγοντας ότι έμφαση δίνεται στα όσα προβλέπονται στην εκτός σχεδίου δόμησης και στο θέμα των παρεκκλίσεων. Αγκάθι είναι η κατάργηση των 4 στρεμμάτων. Αυτό επηρεάζει κυρίως περιοχές όπως την Κρήτη, άλλα νησιά ή άλλες περιοχές της χώρας όπου ο κλήρος είναι περιορισμένος, οπότε σε αυτές τις περιπτώσεις το πρόβλημα είναι οξύτερο. Από την άλλη βέβαια το σχέδιο νόμου έρχεται να δώσει λύσεις σε χρόνια ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες και τον τεχνικό κόσμο.

Εν συνεχεία απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες στην κεντρική πλατεία της Ιεράπετρας, προσθέτοντας ότι έχουν γίνει κάποιες τροποποιήσεις προς όφελος του σχεδιασμού. Ως προς τα δέντρα που θα τοποθετηθούν υπάρχουν κάποια δείγματα από τα οποία θα γίνει η επιλογή. Είπε ακόμη ότι θα σκαφτεί το τμήμα της πλατείας από Εθνική Τράπεζα προς ανατολικά επί της οδού Κοθρή προκειμένου η εταιρία τηλεπικοινωνιών να περάσει καλώδια και από αυτό το σημείο.