Λιαπάκης:΄΄Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι΄΄ λεει ο σοφός λαός μας!

2:14 μ.μ. - Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2022
02:07 μ.μ. - Δευ, 18/14/2022
Image: Λιαπάκης:΄΄Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι΄΄ λεει ο σοφός λαός μας!

Για καύση απορριμμάτων

Με έκπληξη πληροφορήθηκα για την πρόθεση της Αντιδημάρχου καθαριότητας Κα Ρουμελιώτακη να κινηθεί νομικά εναντίον μου με αφορμή ανάρτηση μου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης . Για την ενημέρωση του κόσμου θεωρώ ότι θα πρέπει να κάνω αναφορά στο ιστορικό της συγκεκριμένης ανάρτησης....

hxonews
hxonews

Στο ίδιο μέσο αναρτήθηκε βίντεο ασχέτου με την συγκεκριμένη περίπτωση χρήστη στο οποίο φαίνεται όχημα της ΠΥ να βρίσκεται στο χώρο του ΣΜΑ. (Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων). Το συγκεκριμένο βίντεο μου προξένησε την περιέργεια και την ίδια μέρα επισκέφτηκα τον χώρο όπου και διαπίστωσα ότι στο χώρο υπάρχουν υπολείμματα καύσης απορριμμάτων και ΟΧΙ κλαδιών που πιθανόν να επικαλούνται. Ελήφθησαν φωτογραφίες τις οποίες και ανήρτησα στον προσωπικό μου λογαριασμό.

Πάμε τώρα στην ουσία ....

Κατά καιρούς έχουν γίνει καταγγελίες για την διαχείρηση των απορριμμάτων. Συλλογή ανακυκλώσιμων μαζι με τα υπολοιπα σκουπίδια αλλα και για καύσεις σκουπιδιών στο ΣΜΑ . Μάλιστα για τις καύσεις η ίδια αντίδημαρχος κλήθηκε σε δήμοσια συζήτηση σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό να ΄΄απολογηθεί΄΄ γι αυτο προσπαθώντας να πείσει ότι στις τότε φωτογραφίες δεν εκαιγαν πλαστικά και στρώματα . (Συνέντευξη στις 8/11/2019) .

Κατά καίρους αναρτώνται φωτογραφίες που δείχνουν την ανεπάρκεια σας στο να διαχειριστείτε ένα ομολογουμένως δύσκολο πόστο της καθαριότητας δημιουργώντας μια κατάσταση σε όλο τον Δήμο που από πολλούς συμπολίτες μας χαρακτηρίζεται μακράν η χειρότερη των τελευταίων ετών.

Η υποχρέωσή μου ως αιρετός στην Δημοτική Κοινότητα Ιεράπετρας αλλά και ως ενεργός πολιτης είναι να κρίνω να αναδεικνυω προβλήματα και παραλείψεις αλλα και να προτείνω λύσεις. Στην προκειμένη περίπτωση η καλύτερη λύση είναι να καταθέσετε στον Δήμαρχο την παραίτηση σας ώστε να αναλαβει καποιος αλλος το δυσκολο αυτο κομμάτι.

Κλείνοντας θα ήθελα να διευκρινίσω το εξής..

Στην ανάρτηση μου αναφέρω αυτολεξεί ¨Την επόμενη φορά που θα βάλετε φωτιά με τις ευλογίες ΄διαφόρων υπηρεσιών θα επέμβει ο εισαγγελέας ΄΄ Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι ουδέποτε θα αναφερόμουν καθ αυτόν τον τρόπο σε μία υπηρεσία όπως αυτή της ΠΥ που έχει καταφέρει να προστατέψει τον τόπο μας σε απίστευτο βαθμό και της αξίζουν συγχαρητήρια γι αυτό. Αυτό ανέφερα και στον Διοικητή της υπηρεσίας όπου και κλήθηκα να δώσω εξηγησείς . Και ναι! Είχε δίκιο. Οι γενικολογίες προκαλούν παρεξηγήσεις και γι αυτό θα ήθελα να του ζητήσω δήμόσια συγγνώμη.

Ιεράπετρα 18/07/2022

Λιαπάκης Μιχάλης

Μελος της Δημοτικής Κοινότητας Ιεράπετρας

με την Παράταξη Μαζί αλλάζουμε την Ιεράπετρα.