Λευκό από την παράταξη Πανταζή στο τεχνικό πρόγραμμα 2022 του Δήμου

12:17 μ.μ. - Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2021
12:12 μ.μ. - Τετ, 22/17/2021
Image: Λευκό από την παράταξη Πανταζή στο τεχνικό πρόγραμμα 2022 του Δήμου

Για απουσία οράματος μιλάει ο επικεφαλής της παράταξης "Μαζί αλλάζουμε την Ιεράπετρα" στον Ηχώ 99,8

Το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ιεράπετρας συζητήθηκε κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας. Τις θέσεις της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα» μετέφερε μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ο επικεφαλής κ. Αργύρης Πανταζής λέγοντας καταρχάς ότι η ψήφος τους ήταν λευκή. Επεσήμανε ότι το τεχνικό πρόγραμμα είναι ελλιπές, και σημείωσε ότι θα πρέπει να δούμε τι γίνεται και σε άλλους δήμους, όταν μάλιστα υπάρχουν αποθέματα χρηματοδοτικών εργαλείων και ο δήμος Ιεράπετρας μένει πίσω. Πρόσθεσε ότι θα έπρεπε να υπάρχει ένας ξεκάθαρος διαχωρισμός για τα ποσά που αντιστοιχούν σε συνεχιζόμενα έργα και αντίστοιχα σε νέα έργα γιατί έτσι όπως παρουσιάστηκε η δημοτική αρχή προσπαθεί να «φουσκώσει» νούμερα ενώ η πραγματικότητα είναι διαφορετική, υποστήριξε ο κ. Πανταζής.

Σε άλλο σημείο στάθηκε στο θέμα της ύδρευσης λέγοντας ότι το έργο έχει κατατμηθεί από τη δημοτική αρχή για να έχει κάτι να παρουσιάζει κάθε χρόνο. Επιπλέον είπε στο Τ.Π. δεν βλέπει κανείς πρόβλεψη για νέο μουσείου και γενικότερα αξιοποίηση των αρχαιοτήτων, δεν υπάρχουν προβλέψεις για παρεμβάσεις πρασίνου και σημείωσε ότι η βιβλιοθήκη δεν λειτουργεί, το παλιό Δημαρχείο είναι κλειστό, το μουσείο – αρχαιολογική συλλογή επίσης παραμένουν κλειστά, υπάρχει έλλειψη αθλητικών εγκαταστάσεων σε σχολεία στον Μακρύ Γιαλό. Μέσα από το Τ.Π. δεν βλέπουμε παρεμβάσεις που θα αλλάξουν την ιστορία του τόπου, ανέφερε

Είπε ακόμη ότι η Ιεράπετρα δικαιούται χρηματοδοτήσεων και ενώ η Ιεράπετρα παίρνει χρηματοδοτήσεις 2-3 εκατομμυρίων ευρώ για μικρά έργα , άλλοι Δήμοι από τα ίδια προγράμματα παίρνουν 9-10 εκατομμύρια ευρώ για τον ίδιο σκοπό. Τους ενδιαφέρει στη δημοτική αρχή να παρουσιάζουν εργάκια, να υπάρχει μια σχετική κινητικότητα και να παρουσιάζουν τεχνικά προγράμματα ελλιπέστατα που δεν ανταποκρίνονται στο σήμερα. Δεν μηδενίζουμε, έχουν γίνει προσπάθειες αλλά ας δούμε τι κάνουν άλλοι δήμοι. Η Ιεράπετρα μένει πίσω, τόνισε μεταξύ άλλων.

Tέλος έκανε αναφορά στην πρόταση που κατέθεσε η παράταξη τους προς το δημοτικό συμβούλιο και έγινε κοινά αποδεκτό για την αναγκαιότητα να ξεκινήσει μια καμπάνια ενημέρωσης για τον καρκίνο του παχέους εντέρου με αφορμή και την περιπέτεια υγείας που αντιμετώπισε πρόσφατα δημοτικός σύμβουλος. Άμεσα αναμένεται να γίνουν σχετικές δράσεις από την Επιτροπή Υγείας του Δήμου.