Λασίθι: «Καμπάνα» 5 χρόνων στο 47χρονο που βίασε τη γειτόνισσά του

6:53 μ.μ. - Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018
06:06 μ.μ. - Πέμ, 21/53/2018
Image: Λασίθι: «Καμπάνα» 5 χρόνων στο 47χρονο που βίασε τη γειτόνισσά του

Σύμφωνα με τη γυναίκα, ο 47χρονος, ο οποίος διέμενε σε γειτονικό σπίτι, εισέβαλε στην οικία της, την ώρα που απουσίαζε ο σύζυγός της

Στη φυλακή παραμένει ένας 47χρονος άνδρας, ο οποίος τον Δεκέμβριο του 2016 φέρεται να βίασε μια γυναίκα μέσα στο σπίτι της, σε οικισμό του νομού Λασιθίου.
 
Ο κατηγορούμενος, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε κάθειρξη έξι ετών, δικάστηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, το οποίο τον έκρινε ένοχο - και - σε δεύτερο βαθμό.
 
Ειδικότερα, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο καταδίκασε χθες τον 47χρονο άνδρα, αλλοδαπής καταγωγής, επιβάλλοντάς του ποινή κάθειρξης πέντε ετών. Έτσι, ο καταδικασθείς πήρε το δρόμο της επιστροφής στη φυλακή, προκειμένου να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του.
 
Το επίμαχο συμβάν είχε σημειωθεί στις 6 Δεκεμβρίου του 2016, σε οικισμό στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Ιεράπετρας. Όπως είχε καταγγείλει τότε στις Αρχές το θύμα, ο φερόμενος βιαστής, ο οποίος διέμενε σε γειτονικό σπίτι, εισέβαλε στην οικία της, την ώρα που απουσίαζε ο σύζυγός της.
 
Μετά το περιστατικό, η γυναίκα - η οποία είναι συμπατριώτισσα του κατηγορούμενου - έτρεξε σε κατάστημα της περιοχής ζητώντας βοήθεια. Άμεσα ειδοποιήθηκε η ΕΛ.ΑΣ., στελέχη της οποίας έσπευσαν στον εν λόγω οικισμό και πέρασαν χειροπέδες στον φερόμενο δράστη.
 
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής δίκης, ο κατηγορούμενος υποστήριξε στην απολογία του ότι γνωριζόταν με τη γυναίκα. Σύμφωνα με τον 47χρονο, οι δυο τους είχαν σχέση για κάμποσους μήνες, καθώς - όπως υποστήριξε ο ίδιος - συνευρίσκονταν ερωτικά επί πληρωμή.
 
Όπως είπε ο ίδιος, την επίμαχη μέρα ο 47χρονος φέρεται να είχε πολύ λιγότερα χρήματα από όσα έδινε συνήθως στη γυναίκα. Αυτός ήταν, σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, ο λόγος για τον οποίο εκείνη τον κατήγγειλε στην Αστυνομία.
 
Εντούτοις, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση που είχε διενεργηθεί στη γυναίκα μετά το περιστατικό, υπήρξαν ευρήματα που φανέρωναν ότι όντως έπεσε θύμα βιασμού. Το γεγονός φαίνεται να επιβεβαιώνεται και από έτερα στοιχεία που συνέλεξε η Αστυνομία για την υπόθεση.
 
Η Έδρα δεν πείστηκε, λοιπόν, από τα λεγόμενα του κατηγορούμενου κι έτσι τον έκρινε - εκ νέου - ένοχο, επιβάλλοντάς του ποινή κάθειρξης πέντε ετών.
 
 
neakriti.gr