Λασίθι: Επιχείρησαν να κλέψουν ορειβατικό καταφύγιο – Προκάλεσαν πολλές ζημιές

9:49 π.μ. - Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019
09:06 π.μ. - Τρί, 25/49/2019
Image: Λασίθι: Επιχείρησαν να κλέψουν ορειβατικό καταφύγιο – Προκάλεσαν πολλές ζημιές

Οι δράστες αφού κατέστρεψαν ότι βρήκαν στη συνέχεια έφυγαν

Μία απίστευτη απόπειρα διάρρηξης πραγματοποίησαν άγνωστοι σε ορειβατικό καταφύγιο της Κρήτης.
 
Οι άγνωστοι δράστες στην προσπάθειά τους να βρουν κάτι πολύτιμο να κλέψουν στο καταφύγιο Στροβύλι Λασιθίου, προκάλεσαν πολλές ζημιές.

 
Το χρονικό της απόπειρας διάρρηξης
 
Η απόπειρα διάρρηξης ήρθε στο… φως το απόγευμα του Σαββάτου όταν ο ταμίας του ΕΟΣ Λασιθίου πήγε να επιθεωρήσει το καταφύγιο.
 
Εκεί είδες πως άγνωστοι είχαν σπάσει το πάνω παράθυρο του κοιτώνα με τσάπα και εισήλθαν εντός του καταφυγίου αφού πρώτα δεν κατάφεραν να παραβιάσουν τις σιδερένιες πόρτες της εισόδου.

 
Αφού έψαξαν παντού για να βρουν κάτι να κλέψουν – χωρίς κάποιο αποτέλεσμα – αποφάσισα να μπουν στην αποθήκη που ήταν κλειδωμένη. Πήραν μία βαριοπούλα από το χώρο όπου φυλάσσονται τα εργαλεία, έσπασαν την πόρτα και βρήκαν μία γεννήτρια.
 
Την ανέβασαν στον χώρο του κοιτώνα αλλά από εκεί δεν κατάφεραν να την κατεβάσουν από το παράθυρο και εγκατέλειψαν την προσπάθεια τους φεύγοντας από το καταφύγιο προς άγνωστη κατεύθυνση.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΣ Λασιθίου η απόπειρα διάρρηξης έχει καταγγελθεί στο αστυνομικό τμήμα.

 
Παράλληλα, τα μέλη του Συλλόγου παρακαλούν τους κατοίκους που κινήθηκαν το τελευταίο 20ημερο στην περιοχή να ενημερώσουν αν αντιλήφθηκαν ύποπτες κινήσεις.
 
 
cretapost.gr