Λασίθι- Έκκληση Ανδρεαδάκη προς τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία να εμβολιαστούν

11:23 π.μ. - Δευτέρα, 9 Αυγούστου 2021
11:08 π.μ. - Δευ, 09/23/2021
Image: Λασίθι- Έκκληση Ανδρεαδάκη προς τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία να εμβολιαστούν

Κίνδυνος να κλείσουν κλινικές αν τεθούν σε αναστολή οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι

Θλίψη προκάλεσε η είδηση για τους 4 Λασιθιώτες που έχασαν την ζωή τους τις προηγούμενες ημέρες από θερμοπληξία εξαιτίας του καύσωνα που επικρατούσε το τελευταίο διάστημα.

Πρόκειται για ηλικιωμένα άτομα κάποια από τα οποία αντιμετώπιζαν  και υποκείμενα νοσήματα.  Ο Διοικητής των διασυνδεόμενων νοσοκομείων του νομού Λασιθίου κ. Εμμ. Ανδρεαδάκης μίλησε στον Ηχώ για τις δύσκολες ώρες στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου αλλά και την θλίψη που προκάλεσε η απώλεια της ζωής των συμπολιτών μας. Πρόσθεσε ότι από τα ίδια αίτια και άλλοι πολίτες χρειάστηκε να μεταβούν στο Νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, κάποιοι νοσηλεύτηκαν ενώ  δυο άτομα νοσηλεύονται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ο κ. Ανδρεαδάκης μίλησε στη συνέχεια στο σημαντικό θέμα που θα βρουν μπροστά τους τα Νοσοκομεία από την απόφαση του Υπουργείου περί αναστολής εργασίας στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στις δομές υγείας. Κάνουμε έκκληση στους εργαζόμενους να προστρέξουν να εμβολιαστούν και για το καλό το δικό τους και για το καλό του κόσμου. Να δώσουν ένα παράδειγμα στους υπόλοιπους,  στον αγώνα κατά της πανδημίας.

Δεν θέλουμε να προτάξουμε την υποχρεωτικότητα. Αλλά την ατομική ευθύνη του καθενός μας από τη θέση που βρίσκεται και με πειθώ να  προσπαθήσουμε να τους πείσουμε να εμβολιαστούν και να αποτελέσουν παράδειγμα. Οι εργαζόμενοι είναι οι ίδιοι που καλούνται να  αντιμετωπίσουν τα περιστατικά με κορωνοϊό που φτάνουν στα Νοσοκομεία και γνωρίζουν τις δυσκολίες.  Από την άλλη οι ανάγκες των Νοσοκομείων σε προσωπικό  είναι αυξημένες. Εάν κάποιοι εργαζόμενοι τεθούν σε αναστολή αντιλαμβάνεται κανείς τους κινδύνους. Υπηρεσίες θα υπολειτουργήσουν ενώ  κλινικές  θα κινδυνεύσουν με κλείσιμο. Σε κάθε περίπτωση βέβαια θα προσπαθήσουμε να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες ,  τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ανδρεαδάκης. 

Ακούστε εδώ αναλυτικά.