Λαμπρά και μεγαλοπρεπής η πανήγυρη του Ι. Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου, πολιούχου και προστάτου της Ιεράπετρας

9:00 π.μ. - Τρίτη, 26 Απριλίου 2022
09:04 π.μ. - Τρί, 26/00/2022
Image: Λαμπρά και μεγαλοπρεπής η πανήγυρη του Ι. Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου, πολιούχου και προστάτου της Ιεράπετρας

Mε μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε τη Δευτέρα της Διακαινησίμου Εδδομάδος

Μέσα στην πανηγυρική και ευφρόσυνη ατμόσφαιρα της λαμπροφόρου Αναστάσεως του Κυρίου και με μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε τη Δευτέρα της Διακαινησίμου Εδδομάδος, 25 Απριλίου 2022, η μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στον πανηγυρίζοντα φερώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της πόλης της Ιεράπετρας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησεα, περιστοιχούμενος από τον Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Αμβρόσιο Σκαρβέλη και τον Ιερό Κλήρο της πόλεως. Αντί κηρύγματος ο Σεβ. ανέγνωσε την Πατριαρχική Απόδειξη της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου επί τω Αγίω Πάσχα.

hxonews

Ακολούθησε η λιτανεία της θαυματουργής εικόνας και των ιερών και χαριτόβρυτων λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου σε κεντρικούς οδούς της πόλεως, στην οποία έλαβαν μέρος ο Ιερός Κλήρος, οι εκπρόσωποι των Αρχών και ο ευσεβής λαός της πόλης. Κατά τη λιτανευτική πομπή, που έλαβε χώρα υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Ιεράπετρας και με τη συνοδεία ομάδας προσκόπων του 1ου Συστήματος Προσκόπων Ιεράπετρας, αναπέμθηκε δέηση στο Ηρώο της πόλης και ενώπιον του Δημαρχείου της Ιεράπετρας.

hxonews

Στον εορτάζοντα ναό, εκτός από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη και τον Δήμαρχο Ιεράπετρας κ. Θεοδ. Καλαντζάκη, παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Ιωάννης Γουλιδάκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου κ. Σταύρος Σπανουδάκης, ο Λιμενάρχης Ιεράπετρας κ. Ιωάννης Παπαδάκης και άλλα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Χρύσα Χατζημαρκάκη, Μαρία Ρουμελιωτάκη, Eμμαν. Βρυγιωνάκης, Νεκτάριος Παπαδάκης, Κων/νος Αστροπεκάκης, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ιεράπετρας κ. Γεωργ. Ασπραδάκης, οι δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Αργ. Παναζής και Παναγ. Σαρρής, η Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. κ. Μαρία Σακαδάκη-Μπαχλιτζανάκη, η κ. Μαρία Χανιωτάκη-Μυλωνάκη, Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος τουριστικής ανάπτυξης και προβολής της Π.Ε. Λασιθίου κ. Ιωάννης Ανδρουλάκης, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και αρχών και πλήθος ευσεβών χριστιανών της πόλεως.

Πηγή: anatolh.com