Κυριαρχεί η μετάλλαξη Όμικρον στον νομό Λασιθίου - Στο 80% το ποσοστό εμβολιασμένων

8:28 π.μ. - Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2022
08:01 π.μ. - Τρί, 04/28/2022
Image: Κυριαρχεί η μετάλλαξη Όμικρον στον νομό Λασιθίου  - Στο 80% το ποσοστό εμβολιασμένων

Ο Εμμ. Ανδρεαδάκης Διοικητής των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λασιθίου στον Ηχώ 99,8

Η μετάλλαξη Όμικρον όπως φαίνεται θα μας μολύνει όλους σταδιακά και η γενική εικόνα σε επίπεδο νομού Λασιθίου είναι ότι η Όμικρον επικρατεί έναντι της Δέλτα σε μια αναλογία 60% - 40% εκτίμησε, ο Διοικητής των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων του Νομού Λασιθίου κ. Ανδρεαδάκης με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα. Ευχαριστώντας στο σημείο το προσωπικό του ιολογικού εργαστηρίου του Ηρακλείου με επικεφαλής τον κ. Γ. Σουρβίνο για τη συνεργασία αλλά και για το έργο που επιτελούν καθώς εκεί στέλνονται δειγματοληπτικά δείγματα προς περαιτέρω ανάλυση.

Ο κ. Ανδρεαδάκης επεσήμανε ότι, η Όμικρον μπορεί να επικρατεί αλλά τα βαριά περιστατικά ανήκουν στη μετάλλαξη Δέλτα . Ένα ακόμη στοιχείο είναι ότι η Όμικρον φαίνεται να είναι πιο μεταδοτική αλλά τα συμπτώματα είναι πιο ήπια. Με το σκεπτικό αυτό θα μπορούσαν να ανοίξουν τα σχολεία. Με τήρηση μέτρων βέβαια. Αντέξαμε με τη Δέλτα που τα συμπτώματα ήταν πιο βαριά , μπορούμε να αντέξουμε και τώρα. Μέσα σε όλα αυτά πάντως το θετικό είναι ότι αυτή τη στιγμή η ΜΕΘ covid Αγίου Νικολάου είναι άδεια, σημείωσε.

Κλείνοντας τόνισε τη σημασία του εμβολιασμού για κορωνοϊό λέγοντας ότι το ποσοστό στο Λασίθι αγγίζει το 80%. Επισημαίνοντας ακόμα τη σημασία του εμβολιασμού κατά της γρίπης αλλά και της τήρησης μέτρων. Σημειώνοντας ότι προκειμένου να προστατευτούν τα Νοσοκομεία θα παρθούν πιο αυστηρά μέτρα ως προς τις επισκέψεις.