Κριτσά: Ο ευλογημένος τόπος παράγει ασυναγώνιστα προϊόντα, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας

8:12 π.μ. - Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016
08:12 π.μ. - Πέμ, 22/12/2016
Image: Κριτσά: Ο ευλογημένος τόπος παράγει ασυναγώνιστα προϊόντα, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας

«Αυτό εδώ είναι πυρηνική δύναμη για την Κρήτη και για την Ελλάδα ολόκληρη», δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κρατώντας και δείχνοντας ένα μπουκάλι εμφιαλωμένου έξτρα παρθένου ελαιολάδου, του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κριτσάς.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον Συνεταιρισμό στην Κριτσά σήμερα το απόγευμα και γευόμενος το εξαιρετικό τοπικό ελαιόλαδο με ένα κομμάτι ψωμί, τόνισε μεταξύ άλλων: «Θα μπορούσαν μόνο και μόνο γι’ αυτό εδώ το προϊόν να έρχονται εκατομμύρια τουρίστες στο νησί, για να γεύονται το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και βέβαια, να προσφέρεται στις διακοπές τους μέσα από τα τουριστικά καταλύματα της Κρήτης. Γι’ αυτό πρέπει να βρούμε τον τρόπο να το αναδείξουμε».
 
Ο Πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του ελαιουργείου τους Αγροτικού Συνεταιρισμού, ενημερώθηκε λεπτομερώς για τη διαδικασία σε όλα τα στάδια της άλεσης του ελαιόκαρπου από τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Νίκο Αφορδακό ο οποίος επεσήμανε την καινοτομία της παραγωγής, που συνίσταται στην κοινή άλεση του ελαιοκάρπου, συμπληρώνοντας ότι με επιστημονική μέτρηση διαπιστώνεται τι λάδι περιέχει ο καρπός του κάθε παραγωγού πριν την κοινή άλεση. Τέλος, σημείωσε ότι όταν αυτή η καινοτομία ξεκίνησε, το 1977, ορισμένες εκ των αντιδράσεων συμπυκνώνονταν στη φράση «δεν θα φέρετε τη Μόσχα στην Κρήτη». Αυτή η καινοτοιμία γενικεύτηκε στον Συνεταιρισμό Κριτσάς το 1982, με τον Συνεταιρισμό να παράγει, να τυποποποιεί και να προωθεί το λάδι στην αγορά.
 
Τον συνόδευαν, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου και ο Υπουργός  Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Βουλευτής Μανόλης Θραψανιώτης και άλλοι Κρήτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.α.
 
Στη συνέχεια επισκέφθηκε τον Γυναικείο Συνεταιρισμό Κριτσάς και κατέληξε στο κτίριο Αρχαύλη όπου η Δημοτική Κοινότητα σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο είχαν ετοιμάσει ένα παραδοσιακό μπουφέ, όπου δεξιώθηκαν τον κ. Τσίπρα και τη συνοδεία του.
 
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ
anatolh.com