Κρήτη: Ποια πόλη είναι η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα του κρασιού για το 2018

9:14 π.μ. - Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018
09:04 π.μ. - Πέμ, 19/14/2018
Image: Κρήτη: Ποια πόλη είναι η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα του κρασιού για το 2018

Η φετινή χρονιά είναι ξεχωριστή για την Κρήτη, καθώς εδώ θα «χτυπά» η «καρδιά» του κρασιού για το 2018

Αυτή η πολη, είναι το Ρέθυμνο, με την επίσημη ανακοινωση για αυτή τη διάκριση να κάνει ο Δήμος Ρεθύμνου σε συνεργασία με το Επιμελητηριο.  Η πόλη με αυτή την διάκριση, θα έχει την ευθύνη για την διοργάνωση εκδηλώσεων, δράσεων και σεμιναρίων με θέμα το κρασί, με στόχο την προβολή, την ενημέρωση και την προώθηση του συγκεκριμένου προϊόντος.
 
Η ανάθεση θα γίνει το Σάββατο στις 10 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιστορικού & Λαογραφικού Μουσείου Ρεθύμνης από τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του Κρασιού RECEVIΝ. Το σπουδαίο με αυτή τη διάκριση είναι ότι ο φάκελος που κατατέθηκε, όπως διαπιστώθηκε, είναι πολύ καλός, περιλαμβάνοντας εκδηλώσεις που έχουν στόχο να αναδείξουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του κρασιού, να υπαρχει ανταλλαγή εμπειριών και σύναψη σταθερών συνεργασιών αλλά και να αναδείξουν την ιδιαίτερη αξία που έχει η κρητική γαστρονομική ταυτότητα και οι Υποδομές μας στον Τουρισμό και Οινοτουρισμό. 
 
Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πόλεων του Κρασιού δημιουργήθηκε το 2000, με στόχο την προώθηση και ενίσχυση των περιοχών που συνδέονται οικονομικά με την οινοποιία.
 
Τα μέλη του δικτύου συνιστούν περίπου 800 ευρωπαϊκές πόλεις ή ομάδες πόλεων και προστατεύονται από την εγγύηση της ποιότητας των κρασιών τους. Ανάμεσά τους βρίσκεται και πολεις της Ελλάδας, όπως η Νάουσα, η Νεμέα, ο Τίρναβος, η Ρόδος, τα Σπάτα και η Αιδηψός.

 
ekriti.gr