Κουγιουμουτζάκης: Επάρκεια νερού για ύδρευση στο δήμο Ιεράπετρας- Σοβαρά προβλήματα στην άρδευση

10:48 π.μ. - Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024
10:07 π.μ. - Τρί, 23/48/2024
Image: Κουγιουμουτζάκης: Επάρκεια νερού για ύδρευση στο δήμο Ιεράπετρας- Σοβαρά προβλήματα στην άρδευση

Τι είπε ο Γ. Κουγιουμουτζάκης, Αντιδήμαρχος ύδρευσης, άρδευσης, αποχέτευσης & αγροτικής οδοποιίας Ιεράπετρας, για την επάρκεια νερού, τις βλάβες και τις οφειλές

Με αφορμή την έλλειψη νερού που αντιμετωπίζει όλη η Κρήτη, η οποία έχει ως αποτέλεσμα πολλοί δήμοι να έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ο κ. Γιώργος Κουγιουμουτζάκης, Αντιδήμαρχος Ύδρευσης, Άρδευσης, Αποχέτευσης & Αγροτικής Οδοποιίας Ιεράπετρας, μίλησε στον Ηχώ 99,8 για την κατάσταση που επικρατεί στον δήμο Ιεράπετρας στο κομμάτι της ύδρευσης και της άρδευσης.

Ο κ. Κουγιουμουτζάκης μας ενημέρωσε ότι στο κομμάτι της ύδρευσης υπάρχει επάρκεια στο δήμο μας και πιστεύει ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια την καλοκαιρινή περίοδο. Η γεώτρηση στις Λιθίνες αντιμετώπιζε βλάβη και είχε σαν αποτέλεσμα την έλλειψη νερού στην περιοχή του Μακρύ Γιαλού. Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Κουγιουμουτζάκης, μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα παραλάβουν το μηχάνημα που θα λύσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η συγκεκριμένη περιοχή. Ταυτόχρονα, γίνονται προσπάθειες και σε άλλες περιοχές, όπως στην γεώτρηση του Αρόλιθα της οποίας η απόδοση έχει πέσει και έτσι θα προχωρήσουν σε καθαρισμό ή σε διάνοιξη καινούριας γεώτρησης εάν ο καθαρισμός δεν λύσει το πρόβλημα.

Σε ερώτηση που τέθηκε στον κ. Κουγιουμουτζάκη για τις βλάβες, είπε ότι βλάβες υπάρχουν καθημερινά ωστόσο η αρμόδια υπηρεσία είναι σε επαγρύπνηση ώστε να αντιμετωπίζονται όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Υπάρχουν σημεία του δικτύου τα οποία λόγω παλαιότητας ή προβληματικού αγωγού μπορούν να αντιμετωπίσουν πρόβλημα μέχρι και τρείς φορές μέσα στην ίδια μέρα. Η υπηρεσία έχει ήδη προχωρήσει στην διόρθωση αρκετών προβλημάτων και μέσα στον επόμενο χρόνο όταν θα έχει ληφθεί και η ανάλογη χρηματοδότηση, ο Δήμος θα προχωρήσει σε αντικατάσταση των προβληματικών αγωγών του δικτύου. Μέχρι τότε ο κ. Κουγιουμουτζάκης ζήτησε από τους δημότες να ενημερώνουν την υπηρεσία του δήμου σε περίπτωση που αντιληφθούν οποιαδήποτε βλάβη στο σταθερό: 2842026000 τις πρωινές ώρες, και στο κινητό: 6947774737 μετά τις 14:00 ώστε να γίνεται άμεση επέμβαση και να μην χάνεται νερό.

Όσων αφορά την άρδευση, ο κ. Κουγιουμουτζάκης ανέφερε ότι είναι ένα κομμάτι το οποίο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα σε αρκετά τοπικά διαμερίσματα του δήμου μας. Κάλεσε λοιπόν τους πολίτες αυτών των τοπικών διαμερισμάτων να υπακούν στα προγράμματα των προέδρων ώστε να αντιμετωπίζονται αυτά τα προβλήματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι τοπικές κοινότητες στις οποίες υπάρχουν γεωτρήσεις σε ακινησία ζήτησαν να λειτουργήσουν ξανά αυτές η γεωτρήσεις και ο κ. Κουγιουμουτζάκης μας ενημέρωσε ότι γίνονται προσπάθειες από την πλευρά του Δήμου αλλά όλα αυτά χρειάζονται κάποιο χρόνο καθώς όλες αυτές οι ενέργειες χρειάζονται μελέτες και χρηματοδότηση. Ο δήμος τρέχει αυτή την στιγμή αρκετές εργολαβίες σε πολλά σημεία ώστε να διασφαλίσει την επάρκεια του νερού στην περιοχή μας.

Σχετικά με τα μέτρα που είχαν ανακοινωθεί από τον δήμο για την εξόφληση οφειλών ύδρευσης, ο κ. Κουγιουμουτζάκης είπε ότι αρκετοί δημότες μας προχώρησαν σε εξόφληση ή ρύθμιση των οφειλών ωστόσο υπήρχαν και κάποιες περιπτώσεις που ο δήμος προχώρησε σε αφαίρεση υδρομέτρων. Αυτή την εβδομάδα ο δήμος κινείται για το θέμα των οφειλών άρδευσης καθώς υπάρχουν καταναλωτές που φαίνεται να μην έχουν πληρώσει εδώ και δέκα χρόνια.

Κλείνοντας, ο κ. Κουγιουμουτζάκης ζήτησε από τους δημότες να σέβονται το νερό και να μην κάνουν άσκοπη χρήση του αλλά και να καλούν άμεσα την υπηρεσία ύδρευσης του Δήμου σε περίπτωση οποιασδήποτε διαρροής.