Κοτσιφάκη: Το Γηροκομείο πρέπει να συνεχίσει τη λειτουργία του για όσους πραγματικά το έχουν ανάγκη

1:34 μ.μ. - Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020
01:01 μ.μ. - Τετ, 15/34/2020
Image: Κοτσιφάκη: Το Γηροκομείο πρέπει να συνεχίσει τη λειτουργία του για όσους πραγματικά το έχουν ανάγκη

Επιπλέον να διασφαλιστεί η εργασία του προσωπικού

Για τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα ως προς τη λειτουργία του Γηροκομείου Ιεράπετρας και τον Σύλλογο Φίλων Ατόμων Τρίτης Ηλικίας μιλά στον Ηχώ 99,8 η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Μαρία Κοτσιφάκη.

Αναφέρει ότι πρόκειται στην ουσία για ένα κοινωφελές ίδρυμα που το χρειάζεται ο τόπος και πρέπει να βρεθεί τρόπος να κρατηθεί, να συνεχίσει να λειτουργεί προς όφελος αυτών που πραγματικά το έχουν ανάγκη. Θα πρέπει επίσης να διασφαλιστεί η εργασία του προσωπικού. Οι ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση είναι διαχρονικές. Αποδείχθηκε ότι τέτοιες δομές δεν μπορούν να λειτουργήσουν υπό την επίβλεψη συλλόγων και ίσως θα έπρεπε να είναι υπό την σκέπη του Υπουργείου.

Από εκεί και πέρα τίθενται ερωτήματα που χρήζουν απαντήσεων για να διαπιστωθεί τι έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια. Κατά τον απολογισμό δεν υπήρχε μια έκθεση για τις δράσεις του συλλόγου και τα προβλήματα. Ίσως εάν είχε γίνει πιο έγκαιρα μια γενική συνέλευση να είχαν αποφευχθεί οι τωρινές δυσκολίες. Από εδώ και πέρα θα πρέπει να γίνουν έγκαιρα ενέργειες σχετικά με το ποιος φορέας θα έχει τη διαχείριση. Ίσως θα πρέπει να μεταφερθεί η αρμοδιότητα λειτουργίας του στο Υπουργείο. Εάν δε, είναι δημοτικό θα πρέπει να συσταθεί πχ ένα νομικό πρόσωπο που θα διαχειρίζεται τη λειτουργία του. Η μεταφορά στο νέο κτίριο φέρνει στο προσκήνιο και το θέμα του αριθμού των φιλοξενούμενων καθώς θα μπορούν να εξυπηρετηθούν πολύ λιγότεροι από τους ανθρώπους που σήμερα είναι τρόφιμοι της δομής. Ο Σύλλογος συστάθηκε για να βοηθήσει σε μια μεταβατική περίοδο. Η περίοδος αυτή κράτησε πολλά χρόνια. Έπρεπε να είχαν γίνει τόσα χρόνια ενέργειες ώστε να μην φτάσουμε σε αυτό το σημείο, επεσήμανε μεταξύ άλλων.

Ακολουθεί συνέντευξη κας Κοτσιφάκη: