Κορωνοϊός: Έκδοση ταυτότητας και διαβατηρίου - Τι αλλάζει, ανακοίνωση ΕΛΑΣ

12:13 μ.μ. - Σάββατο, 14 Μαρτίου 2020
12:03 μ.μ. - Σάβ, 14/13/2020
Image: Κορωνοϊός: Έκδοση ταυτότητας και διαβατηρίου - Τι αλλάζει, ανακοίνωση ΕΛΑΣ

Ανακοίνωση που καλεί τους πολίτες να επικοινωνούν με τα αστυνομικά τους τμήματα ή τα γραφεία διαβατηρίων σε περίπτωση που θέλουν να προχωρήσουν σε έκδοση για ταυτότητα ή διαβατήριο

Μετά τα έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνει ότι όσοι πολίτες επιθυμούν να προβούν στην έκδοση δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου, θα πρέπει προηγουμένως να επικοινωνούν με την αρμόδια Υπηρεσία, προκειμένου να καθοριστεί συγκεκριμένη ώρα προσέλευσης για την εξυπηρέτησή τους. Πρόκειται για άλλη μια ανακοίνωση στο πλαίσιο των διαρκών μέτρων που λαμβάνονται για τον κορωνοϊό.

Στην ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρεται ότι η διαδικασία αυτή θα εφαρμοστεί για όσο διάστημα κριθεί απαραίτητο στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για την πρόληψη και την προστασία από τον κορωνοϊό, με σκοπό την αποφυγή συνωστισμού και συγχρωτισμού μεγάλου αριθμού ατόμων σε κλειστούς χώρους, για την προστασία πολιτών και αστυνομικών.

Για τους πολίτες που θέλουν να βρουν τα στοιχεία του Αστυνομικού Τμήματος στο οποίο επιθυμούν να εκδώσουν ταυτότητα, μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr) για να βρουν τα στοιχεία επικοινωνίας των αρμόδιων Υπηρεσιών Ασφάλειας.

Η ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Διαβατηρίων για να βρεθούν τα στοιχεία επικοινωνίας των αντίστοιχων Γραφείων Διαβατηρίων είναι: www.passport.gov.gr

dikaiologitika.gr