Κορωνοϊός: Αρκετά τα κρούσματα σε σχολεία δευτεροβάθμιας της Ιεράπετρας

10:06 π.μ. - Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου 2021
10:11 π.μ. - Δευ, 01/06/2021
Image: Κορωνοϊός: Αρκετά τα κρούσματα σε σχολεία δευτεροβάθμιας της Ιεράπετρας

Προσοχή και τήρηση μέτρων συνιστά ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης β/βάθμιας εκπαίδευσης Λασιθίου Θανάσης Κατσαγκόλης στον Ηχώ 99,8

Από σήμερα   Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 τίθεται σε λειτουργία για τις δημόσιες σχολικές μονάδες η πλατφόρμα edupass.gov.gr, η οποία αποτελεί ένα επιπλέον εργαλείο για την υγειονομική θωράκιση της δια ζώσης λειτουργίας των δημόσιων εκπαιδευτικών δομών. Με  edupass.gov.gr o Διευθυντής της σχολικής μονάδας θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να επιβεβαιώνει ότι εντός της σχολικής μονάδας βρίσκονται μόνο πρόσωπα (μαθητές/τριες, εκπαιδευτικοί/μέλη Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π., επισκέπτες), τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις φυσικής παρουσίας στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία.

Ο προϊστάμενος της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης νομού Λασιθίου κ. Θανάσης Κατσαγκόλης δήλωσε σχετικά ότι στην πλατφόρμα ενσωματώνονται όλες οι λειτουργίες του self-testing.gov.gr και η διαδικασία έκδοσης της Σχολικής Κάρτας για COVID-19. Δεν χρειάζεται να γίνεται εκτύπωση του εγγράφου καθώς το σύστημα ενημερώνεται απευθείας και υπάρχει πρόσβαση του σχολείου σε αυτό. Σε κάθε περίπτωση εάν υπάρχουν δυσκολίες, οι διευθύνσεις των σχολείων είναι στη διάθεση γονέων και μαθητών για να τους βοηθήσουν για την διαδικασία που πρέπει να κάνουν.

Είπε ακόμα ότι σε σχολεία δευτεροβάθμιας στην Ιεράπετρα υπάρχουν κρούσματα κορωνοϊού σε μαθητές, συνέστησε την προσοχή όλων και την τήρηση μέτρων και ειδικά στα πάρτυ που γίνονται τελευταία. Προσθέτοντας ότι όταν υπάρχουν κρούσματα στα σχολεία ακολουθούνται οι οδηγίες που προβλέπονται.

Αναφέρθηκε και στο θέμα της μετακίνησης των μαθητών με λεωφορεία και απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, είπε  ότι δεν έχουν κάποια ενημέρωση ή καταγγελία για επιβίβαση και άλλων πολιτών στα λεωφορεία εκτός των μαθητών.