Κορωνοϊός: Θετικός στον ιό ο Μπόρις Τζόνσον

12:54 μ.μ. - Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020
12:03 μ.μ. - Παρ, 27/54/2020
Image: Κορωνοϊός: Θετικός στον ιό ο Μπόρις Τζόνσον

Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, λέγοντας ότι αντιμετωπίζει ήπια συμπτώματα

Την αποκάλυψη ότι ο πρωθυπουργός της Βρετανίας είναι ένα από τα σχεδόν 12.000 κρούσματα του ιού στη χώρα έκανε ο ίδιος ο Μπόρις Τζόνσον μέσα από μια ανάρτησή του στο Twitter.

«Τις τελευταίες 24 ώρες ανέπτυξα ήπια συμπτώματα και βρέθηκα θετικός στο κορωνοϊός. Βρίσκονται σε απομόνωση, αλλά θα συνεχίσω να ηγούμαι της κυβερνητικής απάντησης μέσω video-conference καθώς πολεμούμε αυτόν τον ιό. Μαζί, θα το αντιμετωπίσουμε», είναι το μήνυμα του Μπόρις Τζόνσον.

Σημειώνεται ότι η Βρετανία αρχικά υιοθέτησε μια εντυπωσιακά ήπια προσέγγιση στη χειρότερη υγειονομική κρίση από την επιδημία της γρίπης του 1918, αλλά στη συνέχεια άλλαξε κατεύθυνση επιβάλλοντας αυστηρούς ελέγχους ύστερα από προβλέψεις ότι ο κορωνοϊός μπορεί να στοιχίσει τη ζωή ακόμα σε 250.000 ανθρώπους στη χώρα.

Μέχρι στιγμής, 578 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο αφού βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έχει αυξηθεί στα 11.658. Ο απολογισμός στη Βρετανία είναι ο έβδομος υψηλότερος στον κόσμο, μετά την Ιταλία, την Ισπανία, την Κίνα, το Ιράν, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ, με βάση τους υπολογισμούς του Reuters.

cnn.gr