Κοινωνικό μέρισμα: Θα δοθεί και φέτος -Τι ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

9:51 π.μ. - Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2019
09:11 π.μ. - Κυρ, 10/51/2019
Image: Κοινωνικό μέρισμα: Θα δοθεί και φέτος -Τι ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Αναμένεται επιπλέον πλεόνασμα για το 2019 και θα δοθεί για την στήριξη των ασθενέστερων τον Δεκέμβριο, σημείωσε ο Πρωθυπουργός, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά ότι και φέτος τα Χριστούγεννα θα καταβληθεί Κοινωνικό Μέρισμα

Κατά τη διάρκεια ανοιχτής συζήτησης με τον αρθρογράφο της εφημερίδας «New York Times», Roger Cohen, στο πλαίσιο των εργασιών του Athens Democracy Forum. ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι το όποιο επιπλέον πλεόνασμα θα δοθεί τον Δεκέμβριο για τη στήριξη των ασθενέστερων.
 
«Όταν αναλάβαμε τη διακυβέρνηση υπήρχε δημοσιονομικό κενό για το 2019, τώρα είναι πιθανό να υπάρξει επιπλέον πλεόνασμα», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης. Σημείωσε δε, ότι «η μείωση των φόρων θα ενισχύσει τη φορολογική συμμόρφωση» και υπενθύμισε ότι ο δείκτης οικονομικού κλίματος κινείται ανοδικά μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης σε αντίθεση με άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως για παράδειγμα η Γερμανία.
 
Είχαν προηγηθεί τις προηγούμενες ημέρες δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα: «Η οικονομική πολιτική πρέπει να ασκείται με σοβαρότητα και χωρίς συνθήματα. Μπορεί να δοθεί τελικά κοινωνικό μέρισμα και τον Δεκέμβρη. Αν υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια, τότε προφανώς αυτός ο δημοσιονομικός χώρος θα αξιοποιηθεί».
 
 
dikaiologitika.gr