ΚΚΕ: Συνάντηση με το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου (ΓΝΑΝ)

12:39 μ.μ. - Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2022
12:10 μ.μ. - Δευ, 03/39/2022
Image: ΚΚΕ: Συνάντηση με το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου (ΓΝΑΝ)

Διαβάστε το δελτίο τύπου

Κλιμάκιο της Κομματικής Οργάνωσης Λασιθίου με επικεφαλής τον Κοκοσάλη Ανδρέα, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης του Κ.Κ.Ε., πραγματοποίησε την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου συνάντηση με εκπροσώπους του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου (ΓΝΑΝ).

Στην συζήτηση οι εκπρόσωποι των εργαζομένων παρουσίασαν τις διαχρονικές ελλείψεις μόνιμου προσωπικού, τα τεράστια κενά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως το 45% των οργανικών θέσεων είναι κενές με βάση μάλιστα των οργανισμό του 2012, ενώ παράλληλα το 40% των εργαζομένων είναι συμβασιούχοι! Αποτέλεσμα της υποστελέχωσης είναι 8 μέρες τον μήνα να μην υπάρχει εφημερία στο Ακτινολογικό που σημαίνει πως για έναν υπέρηχο, μία αξονική εκείνες τις ημέρες πρέπει οι ασθενείς να μεταβούν στο Ηράκλειο, ενώ λόγω της έλλειψης των απαιτούμενων γιατρών δεν εξασφαλίζεται η αυτόνομη λειτουργία των ΤΕΠ. Την ίδια στιγμή κι ενώ υπάρχει προμελέτη εδώ κι χρόνια, δεν έχει προχωρήσει η δημιουργία Ψυχιατρική Κλινική παρά τις τεράστιες ανάγκες της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου.

Στην συζήτηση αναδείχτηκε και η επέκταση του κτιρίου του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου, η οποία σύμφωνα με τον Σύλλογο Εργαζομένων είναι αναγκαία όμως εκτός από τις υποσχέσεις δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική κίνηση για να γίνει πράξη. Παράλληλα όμως το παλιό κτίριο του Νοσοκομείου έχει ζητήματα στατικότητας για τα οποία έχει γίνει μελέτη στατικοτητας εδώ και χρόνια, η οποία όμως υλοποιήθηκε ποτέ ενώ δεν έχουν τακτοποιηθεί πολεοδομικά κρίσιμοι χώροι για την επέκταση όπως η Παιδιατρική και το πάρκινγκ!. Επίσης αναδείχτηκε η σημαντική καθυστέρηση για την ενεργειακή αναβάθμιση των 4 Νοσοκομείων του Λασιθίου, παρόλο που η σχετική διαδικασία έχει ολοκληρωθεί από τον Δεκέμβρη του 2021!

Ο Ανδρέας Κοκοσάλης παρουσίασε την εκτίμηση του ΚΚΕ ότι μόνο ο οργανωμένος λαός μπορεί να βάλει φρένο στην επίθεση που δεχόμαστε στο εισόδημα, τα δικαιώματα, την υγεία, την ίδια μας τη ζωή σε συνθήκες ξεσπάσματος νέας καπιταλιστικής κρίσης. Ειδικά οι υγειονομικοί δεν έχουν κανένα λόγο να εμπιστευτούν παλιούς και νέους σωτήρες, καθώς προχωρά η γενικευμένη εφαρμογή του λεγόμενου "νέου ΕΣΥ", δηλαδή του εμπορευματοποιημένου και υποστελεχωμένου συστήματος Υγείας, που η κυβέρνηση της ΝΔ σήμερα συνεχίζει από εκεί που της παρέδωσε η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αγωνιστικής διεκδίκησης αποτελεί ο αγώνας του Ιεραπετρίτικου λαού, που είναι σε εξέλιξη αυτές τις ημέρες, για τη σωτηρία και στελέχωση του Νοσοκομείου του, ενάντια στη διαχρονική υποβάθμιση και απαξίωσή του από όλες τις κυβερνήσεις!

Το στέλεχος του ΚΚΕ σημείωσε ότι είναι γνωστό ότι το ΚΚΕ, τα μέλη και τα στελέχη του βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και στο κίνημα των υγειονομικών, στην πάλη για την προστασία της υγείας του λαού. Σε αυτό το πνεύμα κάλεσε σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ και ανέφερε ότι το Κόμμα μας θα συνεχίσει τις προσπάθειες ανάδειξης και στήριξης των δίκαιων αιτημάτων του Συλλόγου Εργαζομένων του ΓΝΑΝ μέσα κι έξω από τη Βουλή, τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια και ειδικά μέσα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Το Γραφείο Τύπου

2/10/2022