Κατσαγκόλης: Ένας θετικός μαθητής στην Ιεράπετρα και ένας εκπαιδευτικός στη Σητεία τα πρώτα κρούσματα στη β/βάθμια Λασιθίου

8:32 π.μ. - Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021
08:09 π.μ. - Πέμ, 16/32/2021
Image: Κατσαγκόλης: Ένας θετικός μαθητής στην Ιεράπετρα και ένας εκπαιδευτικός στη Σητεία τα πρώτα κρούσματα στη β/βάθμια Λασιθίου

Σε αναμονή για τα σημερινά self tests

Αναφορικά με το θετικό κρούσμα σε μαθητή στο 3ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο προϊστάμενος της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Θανάσης Κατσαγκόλη. Όπως είπε είμαστε εν μέσω πανδημίας και είναι λογικό να υπάρχουν κρούσματα. Μακάρι να μην υπήρχαν κρούσματα, να μην είχαμε και την πανδημία. Ευχόμαστε ότι όλα θα πάνε καλά και με προσοχή και τήρηση μέτρων θα πρέπει να διαχειριστούμε μια ακόμα ιδιαίτερη σχολική χρονιά, τόνισε.

Για το συγκεκριμένο περιστατικό ανέφερε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει η οικογένεια εντόπισε ότι το παιδί ήταν θετικό. Ενημερώθηκαν ο ΕΟΔΥ και οι αρμόδιες αρχές και γίνονται τα προβλεπόμενα. Το τμήμα δεν χρειάστηκε να κλείσει καθώς σύμφωνα με τις οδηγίες για να κλείσει ένα τμήμα πρέπει να προκύψουν 50% συν 1 κρούσματα. Εξάλλου εκείνες τις ημέρες γινόταν η κατανομή των βιβλίων και μάλιστα έτυχε να πάει προς στο τέλος οπότε δεν φαίνεται να είχε στενές επαφές, σε κάθε περίπτωση θα γίνει ιχνηλάτηση και θα τηρηθούν όσα προβλέπονται ανέφερε ο κ. προϊστάμενος.

Πρόσθεσε ότι έχει βρεθεί ένα ακόμα κρούσμα σε επίπεδο νομού αυτή τη φορά σε ανεμβολίαστο εκπαιδευτικό στο ΕΕΕΚ Σητείας. Ως διεύθυνση έχουν προμηθευτεί πάνω από 2.500 τεστ τα οποία θα διατίθενται στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης σε μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς που είναι στενές επαφές, όπως προβλέπεται.