Καταγγελίες για παράνομες παρεμβάσεις στη Μεγάλη Παραλία - video / εικόνες

9:33 π.μ. - Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021
09:02 π.μ. - Τρί, 23/33/2021

Δείτε τι κατέγραψε η κάμερα του hxonews.gr

Τις έντονες διαμαρτυρίες τους για το ανεπίτρεπτο όπως αναφέρουν, μπάζωμα μέρους της Μεγάλης Παραλίας και μάλιστα με την ανοχή των αρχών, εκφράζουν ιδιοκτήτες ακινήτων και κάτοικοι της περιοχής στο Κουτσουνάρι, καταγγέλλοντας τους υπευθύνους του ξενοδοχείου της TUI, ROBINSON για αυθαιρεσίες πάνω στο κύμα. Αναφέρουν μάλιστα ότι οι εργασίες έγιναν εν μέσω πανδημίας και τουλάχιστον ένα φορτηγό μετέφερε μεγάλους ογκόλιθους στη Μεγάλη Παραλία.

hxonews

Είναι η δεύτερη καταγγελία που γίνεται για το συγκεκριμένο ξενοδοχείο.

Η πρώτη καταγγελία έγινε στο Hxonews.gr τον Οκτώβρη του 2020 και αφορούσε την ελεύθερη πρόσβαση στην Μεγάλη Παραλία.

hxonews

Οι κάτοικοι τότε κατήγγειλαν ότι ενώ εδώ και δεκαετίες υπάρχει διάβαση προς την θάλασσα για τους πολίτες, οι ιδιοκτήτες της εταιρίας προχώρησαν στην τοποθέτηση περίφραξης με μια μικρή πόρτα που δεν επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση των πολιτών προς την θάλασσα .

Σήμερα επανέρχονται, αφού στο τέλος αυτού του κατηφορικού δρόμου που διασχίζει την ξενοδοχειακή μονάδα και καταλήγει στην Μεγάλη Παραλία, πάνω στο κύμα, έχουν τοποθετηθεί τεράστιοι ογκόλιθοι μέσα στην θάλασσα.

hxonews

Αυτό που θέλουν να μάθουν και ζητούν απαντήσεις είναι αν υπάρχει αδειοδότηση από τις αρμόδιες αρχές για τις παρεμβάσεις αυτές.

Ο Ηχώ 99,8 επικοινώνησε με την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου και αναμένονται απαντήσεις. Επίσης με το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας το οποίο μετά την αναφορά του Ηχώ 99,8 προχώρησε σε σχετικό έλεγχο και ενέργησε σύμφωνα με τη νομοθεσία στο θαλάσσιο χώρο αρμοδιότητάς τους. Από την πλευρά της η νομική σύμβουλος της εταιρίας κα Σοφία Τσαγκαράκη μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ανέφερε ότι πράγματι υπάρχουν κάποιοι ογκόλιθοι,  μεγάλοι βράχοι. Το κύμα τους παρέσυρε, επανατοποθετήθηκαν και επιπλέον τοποθετήθηκαν και πέτρες για να προφυλαχτεί το έργο οι οποίες θα απομακρυνθούν με την έναρξη της σαιζόν και μετά την χειμερινή έντονη θαλασσοταραχή από την οποία κινδυνεύει να καταστραφεί η ράμπα ΑμεΑ με κυβόλιθους που έχει κατασκευαστεί με νόμιμες άδειες από την Κτηματική Υπηρεσία και τον Δήμο. Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο έχει 10 δωμάτια για άτομα ΑμεΑ και υπάρχει σχετική νομοθεσία για την εξυπηρέτησή τους και στο πλαίσιο αυτό  η ράμπα κατασκευάστηκε για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των πελατών και όχι μόνο,  ανέφερε μεταξύ άλλων η νομική σύμβουλος κα Τσαγκαράκη.

-

hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews