ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΚΕ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

9:08 π.μ. - Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2024
09:09 π.μ. - Παρ, 06/08/2024
Image: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΚΕ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Mε μεγάλη μας λύπη και απογοήτευση διαπιστώσαμε στην τελευταία συνεδρίαση της ΕΛΜΕ Λασιθίου στις 4/9/2024 στο Καβούσι ότι η κατάσταση στην ΕΛΜΕ του νομού μας είναι εξαιρετικά τραγική.

Οι συνδυασμοί ΕΛΑ και ΑΣΕ αρνούνται για άλλη μια φορά να τηρήσουν το καταστατικό της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Λασιθίου και ακολουθούν δικές τους «οδούς», καταστρατηγώντας κάθε είδους νομιμότητα.

Συγκεκριμένα στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λασιθίου ανήκει μέλος από τον ΑΣΕ, το οποίο έχει οργανική θέση σε άλλο νομό και έχει αποσπαστεί επίσης σε διαφορετικό νομό από το νομό Λασιθίου. Σύμφωνα με το άρθρο 10 του καταστατικού μας δεν δικαιούται να είναι μέλος της ΕΛΜΕ Λασιθίου εκπαιδευτικός που έχει μετατεθεί ή αποσπαστεί σε σχολείο άλλου νομού.

Το καταστατικό ορίζει ότι ο εκπαιδευτικός αυτός διαγράφεται αυτοδίκαια. Η καρέκλα όμως και η θέση μάλλον είναι πολύ γλυκιά… Οι αριστερές παρατάξεις μάς παρουσίασαν κείμενο από δικηγόρο στο οποίο ακόμα και μας απείλησαν με χρηματικά πρόστιμα, που «τολμάμε» να μιλήσουμε και να διεκδικήσουμε τη νομιμότητα και δεν στηρίζουμε την άποψή τους! Να σας θυμίσουμε ότι η γνωμάτευση δικηγόρου που επικαλέστηκαν για να μας φοβίσουν, γίνεται για εξυπηρέτηση των συμφερόντων του πελάτη του εκάστοτε δικηγόρου και δεν αποτελεί δικαστική απόφαση, αμερόληπτη και αντικειμενική.

Συνάδελφοι, αυτή δεν είναι ΕΛΜΕ, είναι ένα παρεάκι που καταστρατηγεί τον νόμο και το καταστατικό, ασχολείται με προσωπικά μόνο θέματα, δεν δέχεται την πολυφωνία και την αντίθετη άποψη. Οι ίδιοι μάλιστα φώναζαν στις αρχές του καλοκαιριού ότι «έχουμε πόλεμο»… Πόλεμο με συναδέλφους…τι ντροπή… Ας βάλουμε λοιπόν στο Δ.Σ. εκπαιδευτικούς από τη Μαγνησία, την Αττική, την Καβάλα και οπουδήποτε αλλού, αρκεί να είναι σε αριστερή παράταξη και μόνο.

Ας βάλουμε στην ΕΛΜΕ Λασιθίου εκπαιδευτικούς από τα Χανιά γιατί ανήκουν στην Περιφέρεια κατά τη λογική τους και όχι ακολουθώντας την κείμενη νομοθεσία. Και ας αναρωτηθούμε τι είδους εκπαιδευτικοί είναι και τι παράδειγμα δίνουν, όταν ποτέ δεν τηρούν τον νόμο αλλά με απειλές και ύβρεις δημιουργούν δική τους νομοθεσία.