Καλλιονάκης: Τοπικά οργανωμένα συμφέροντα υποβαθμίζουν το Νοσοκομείο Ιεράπετρας

10:43 π.μ. - Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2022
10:12 π.μ. - Παρ, 16/43/2022
Image: Καλλιονάκης: Τοπικά οργανωμένα συμφέροντα υποβαθμίζουν το Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Η 7η ΥΠΕ πρέπει να μεριμνήσει για το δίκαιο και την κάθαρση στο Νοσοκομείο

Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού υγείας κ. Θάνου Πλεύρη ότι «δεν μπορεί η Κρήτη να έχει 8 νοσοκομεία από τα οποία τα 4, να βρίσκονται στο Λασίθι». Πρόσθεσε ότι «όσα χειρουργεία γίνονται στο νοσοκομείο Αγ. Νικολάου, άλλα τόσα γίνονται στα άλλα τρία νοσοκομεία του νομού και τελικά πηγαίνουν στο ΠΑΓΝΗ (Πανεπιστημιακό Ηρακλείου)», μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο πρώην Αναπληρωτής  Διοικητής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας κ. Μανώλης Καλλιονάκης.

Όπως είπε, δεν «έσκασαν» ξαφνικά αυτές οι δηλώσεις του Υπουργού καθώς εδώ και χρόνια το Νοσοκομείο Ιεράπετρα είναι στο στόχαστρο. Προσωπικά εργάστηκε με πάθος, έκανε τη δουλειά του με υπερβάλλον ζήλο, για να προλάβει τις εξελίξεις. Δέχθηκε κριτική για αυτό, κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν για τη συμπεριφορά του ακόμη και για το ότι επέμενε στην καταγραφή των περιστατικών. Ότι έγινε επί των ημερών του κερδήθηκε με κόπο και μάλιστα διαστρεβλώθηκαν τα κίνητρα του, υποστήριξε. Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην προσπάθειά του για τον αξονικό τομογράφο, τον μαστογράφο, την αναβάθμιση του ΤΕΠ, τη ΜΑΦ κ.α.

Έκανε λόγο στη συνέχεια για άνιση μεταχείριση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας από την 7η ΥΠΕ και τη Διοίκηση των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων του Λασιθίου, σημειώνοντας ότι δεν υπήρξε συσπείρωση γύρω από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας για να ανατραπεί αυτό και να αναδειχθεί η καλή δουλειά που γίνεται στο Νοσοκομείο. Τόλμησε, είπε, να τα βάλει με τοπικά οργανωμένα συμφέροντα. Δυστυχώς όμως διαπιστώνει ότι ανακόπτεται η διαδικασία αναδιάρθρωσης που γινόταν επί των ημερών του. Άφησα το νοσοκομείο τουλάχιστον ισάξιο των άλλων Νοσοκομείων του νομού, σε υποδομές. Όταν ανέλαβα στο  νοσοκομείο ήταν σαν «παρακατιανό», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Επεσήμανε ακόμη ότι αν συνεχίζεται η μη καταγραφή των περιστατικών που εξυπηρετούνται από το Νοσοκομείο τότε και μέσα από αυτό διαφαίνεται πως «τα κάστρα πέφτουν από μέσα. Πρέπει όμως και αυτοί να γνωρίζουν πως κλονίζεται το κλαδί που κάθονται». Βέβαια υπάρχουν και εργαζόμενοι που θέλουν την ανάπτυξη του Νοσοκομείου, θέλουν να δώσουν τις γνώσεις τους και τις παροχές υπηρεσιών στον πολίτη.

Σχολιάζοντας το προσεχές άνοιγμα ιδιωτικής κλινικής στην Ιεράπετρα είπε ότι γενικά η νομοθεσία αλλάζει για το Ε.Σ.Υ. και ανοίγει ο δρόμος για συνεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα. Εκτίμησε ότι δεν θα εμποδίσει την αγαθή λειτουργία του Νοσοκομείου. Εξάλλου τα προβλήματα που προϋπήρχαν δεν άφηναν το νοσοκομείο να λειτουργήσει.

Σημείωσε ακόμη ότι οι αδιάφορες επισκέψεις, τουριστικού χαρακτήρα δεν φέρνουν αποτελέσματα. Κλείνοντας δε, ανέφερε ότι η 7η ΥΠΕ γνωρίζει την κατάσταση και τα προβλήματα και θα πρέπει να μεριμνήσει για το δίκαιο στο Νοσοκομείο αλλά και να κάνει «κάθαρση» . Ο πολίτης - ασθενής πρέπει να βρίσκει αυτό που δικαιούται ως προς τις παροχές υγείας, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Καλλιονάκης.