Καλιοντζής: Η κοντινή απόσταση της Π.Υ από την φωτιά μας γλύτωσε από τα χειρότερα

11:19 π.μ. - Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2024
11:06 π.μ. - Πέμ, 27/19/2024
Image: Καλιοντζής: Η κοντινή απόσταση της Π.Υ από την φωτιά μας γλύτωσε από τα χειρότερα

Τι είπε ο Δ. Καλιοντζής, Διοικητής Π.Υ. Ιεράπετρας, για την σημασία της συνεργασίας των πολιτών προς αποφυγή ανάλογων περιστατικών

Με αφορμή την χθεσινή εστία φωτιάς στην περιοχή της Γρα Λυγιάς, η οποία ξεκίνησε από ένα αποτσίγαρο, ο κ. Δημήτρης Καλιοντζής, Διοικητής Π.Υ. Ιεράπετρας, μίλησε στον Ηχώ 99,8.

Όπως είπε ο κ. Καλιοντζής, όλες οι υπηρεσίες και οι αρμόδιοι φορείς τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα φέτος, έχουν κάνει ότι περνάει από το χέρι τους ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προς την αποφυγή έναρξης πυρκαγιάς. Ωστόσο, όσο και εάν καθαριστεί το οδικό δίκτυο, είναι τόσο μεγάλο, που η προσοχή των πολιτών είναι απαραίτητη. Σε περίπτωση που το χθεσινό περιστατικό είχε γίνει λίγο πιο μακριά, για παράδειγμα στον δρόμο της Ανατολής, τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά και τώρα θα μιλούσαμε για μεγάλη πυρκαγιά στην Ιεράπετρα. Οι συνθήκες είναι τόσο επικίνδυνες που οι πολίτες πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί. Το μόνο που μπορεί να κάνει η Π.Υ. είναι να λειτουργεί κατασταλτικά με την επιβολή προστίμων, τα οποία είναι πολύ σοβαρά.

Η χθεσινή εστία ανέδειξε την σημασία του καθαρισμού των οικοπέδων. Εάν το συγκεκριμένο οικόπεδο δεν ήταν καθαρισμένο, τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα, ανέφερε ο κ. Καλιοντζής. Η Π.Υ. κάνει πάντα ότι καλύτερο μπορεί αλλά δυστυχώς η εξέλιξη μίας φωτιάς επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες. Τις επόμενες ημέρες, λόγω των ανέμων, ο κ. Καλιοντζής συμβουλεύει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό έναρξης πυρκαγιάς οφείλεται σε ανθρώπινη αμέλεια.