Καλιοντζής: Ακαθάριστα χωράφια στο Στόμιο / Βελτιωμένη η εικόνα όχι όμως στο επιθυμητό αποτέλεσμα

1:39 μ.μ. - Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2022
01:07 μ.μ. - Δευ, 04/39/2022
Image: Καλιοντζής: Ακαθάριστα χωράφια στο Στόμιο / Βελτιωμένη η εικόνα όχι όμως στο επιθυμητό αποτέλεσμα

Την προσοχή όλων των πολιτών εφιστά ο Διοικητής της Π.Υ. Ιεράπετρας Δ. Καλιοντζής, μέσω του Ηχώ 99,8

Την προσοχή των πολιτών εφιστά για μια ακόμη φορά ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ιεράπετρας κ. Δημήτρης Καλιοντζής τονίζοντας ότι η ανθρώπινη αμέλεια, οι καιρικές συνθήκες με τις υψηλές θερμοκρασίες και τα μελτέμια και όλα αυτά σε συνδυασμό με την κλιματική αλλαγή αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για την εκδήλωση και επέκταση πυρκαγιάς.

Είναι ενδεικτικό ότι τον Ιούνιο μέσα σε 4 ημέρες διαδοχικά εκδηλώθηκαν 3 φωτιές από αναμμένο τσιγάρο. Αντιλαμβάνεται κανείς πως θα μπορούσαν να εξελιχθούν αυτά τα περιστατικά εάν δεν γινόταν άμεση παρέμβαση. Χρειάζεται ενσυναίσθηση και προσοχή, τόνισε ο κ. Καλιοντζής.

Πρόσθεσε ότι ένα θετικό στοιχείο είναι η ανταπόκριση των παραγωγών στο κάλεσμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου για να κρατούν καθαρά τα χωράφια και τα θερμοκήπιά τους. Ειδικά στην περιοχή του Στόμιου , την καρδιά της αγροτικής παραγωγής, η εικόνα είναι σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με άλλες χρονιές, δεν είναι όμως ακόμα η επιθυμητή, κάνοντας μια ακόμη φορά έκκληση στους παραγωγούς να ανταποκριθούν και να τα καθαρίσουν. Ο στόχος είναι ο καθένας να καταλάβει τον κίνδυνο και όχι η επιβολή προστίμου, σημείωσε ο κ. Καλιοντζής.

Τέλος έκανε αναφορά στην αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου της Σητείας όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, μια εξέλιξη την οποία χαρακτήρισε ως θετική. Ήταν άλλωστε κάτι που και ως Υπηρεσία το είχαν προτείνει. Κάθε ενίσχυση των υπηρεσιών είναι θετική στην κατεύθυνση της εύρυθμης λειτουργίας τους και στην καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών και ευρύτερα της κοινωνίας, κατέληξε ο κ. Καλιοντζής.