Καλαντζάκης: «Συνεχής η στήριξή μας σε καλλιτεχνικές δράσεις που προάγουν τον πολιτισμό και συμβάλλουν στην πολιτιστική εξωστρέφεια του Δήμου μας»

2:46 μ.μ. - Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2023
02:10 μ.μ. - Πέμ, 19/46/2023
Image: Καλαντζάκης: «Συνεχής η στήριξή μας σε καλλιτεχνικές δράσεις που προάγουν τον πολιτισμό και συμβάλλουν στην πολιτιστική εξωστρέφεια του Δήμου μας»

Η καρδιά της θεατρικής μαγείας θα χτυπά στην πόλη μας

Συνάντηση πραγματοποίησε ο δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, με την Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας, κ. Σοφία Κονταξάκη με αφορμή την έναρξη του 11ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023.

Ο Δήμος Ιεράπετρας για άλλη μια φορά πρόκειται να φιλοξενήσει σπουδαίους   διαγωνιζόμενους ερασιτέχνες καλλιτέχνες απ’ όλη την Ελλάδα, για να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους επί σκηνής, καθώς και μια κριτική επιτροπή από ανθρώπους που έχουν ξεχωρίσει  στον χώρο του θεάτρου αλλά και πρόσωπα που θα τιμηθούν για τη σημαντική προσφορά τους στην τέχνη.

Περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ το κοινό μπορεί να αναζητήσει στην ιστοσελίδα του Συλλόγου Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας, https://sftheatro-ier.gr/

Ο Δήμαρχος μετά τη συνάντηση ανέφερε τα εξής:

« Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε το 11ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού θεάτρου στην πόλη της Ιεράπετρας, ενός καταξιωμένου θεσμού, που αποτελεί ορόσημο καλλιτεχνικής έκφρασης και έχει κερδίσει τις καρδιές όλων, τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλήνιο επίπεδο.

Πρόκειται για μια καθιερωμένη φθινοπωρινή συνάντηση των θεατρόφιλων κάθε ηλικίας, ντόπιων αλλά και επισκεπτών, προκειμένου να απολαύσουν ένα πλούσιο, ποιοτικό, πολιτιστικό πρόγραμμα

Η καρδιά της θεατρικής μαγείας θα χτυπά στην πόλη μας για ένα δεκαήμερο με προφεστιβαλικές δράσεις, με ένα πλούσιο διαγωνιστικό πρόγραμμα και με παράλληλες εκδηλώσεις, που στόχο έχουν να καλλιεργήσουν τη θεατρική παιδεία και να προσφέρουν « πνευματική τροφή» ενώ παράλληλα αποτελούν τον καλύτερο πρεσβευτή του Δήμου της Ιεράπετρας σε ολόκληρο το Πανελλήνιο.

Από αυτή τη γιορτή του πολιτισμού, εμείς ως Δημοτική Αρχή, δε θα μπορούσαμε  παρά να είμαστε για άλλη μια φορά αρωγοί  και συμμέτοχοι. Η στήριξή μας, άλλωστε, σε πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις, που αναδεικνύουν την καλλιτεχνική έκφραση και καλλιεργούν συνθήκες ψυχαγωγίας για τους δημότες μέσω της εξοικείωσής τους με μορφές τέχνης, είναι σταθερή και πολύπλευρη.

Καλωσορίζω όλες τις θεατρικές ομάδες από κάθε μεριά της Ελλάδας που μας τιμούν με την παρουσία τους και διανθίζουν και φέτος το φεστιβάλ με την όρεξη, το ταλέντο και την αγάπη τους για το θέατρο και τους εύχομαι καλή επιτυχία.

Οφείλω να ευχαριστήσω όλους εκείνους που συμβάλλουν στη διοργάνωση του Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας με στόχο την προβολή ποιοτικού καλλιτεχνικού θεάματος στους πολίτες και προσκαλώ όλους να συμμετέχουν στη γιορτή αυτή του θεάτρου και του πολιτισμού με την παρουσία και το χειροκρότημά τους.»