Καλαντζάκης: «Η επέτειος του Πολυτεχνείου αποτελεί μια διαρκή υπενθύμιση ότι ένας καλύτερος κόσμος δε χαρίζεται αλλά διεκδικείται»

11:38 π.μ. - Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2022
11:11 π.μ. - Πέμ, 17/38/2022
Image: Καλαντζάκης: «Η επέτειος του Πολυτεχνείου αποτελεί μια διαρκή υπενθύμιση ότι ένας καλύτερος κόσμος δε χαρίζεται αλλά διεκδικείται»

Το μήνυμα του Δημάρχου Ιεράπετρας

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973 υπήρξε η κορυφαία αντιστασιακή ενέργεια ενάντια στην κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος και των ατομικών ελευθεριών κατά τη διάρκεια της επταετούς δικτατορίας.

Στο πλαίσιο αυτό, τιμούμε εκείνους που αγωνίστηκαν με αυταπάρνηση, αυτοθυσία και ηρωισμό απέναντι στη Δικτατορία, ακυρώνοντας στην πράξη κάθε προσπάθεια περιορισμού των δημοκρατικών και συνταγματικών τους δικαιωμάτων, δείχνοντας πως τίποτα δεν είναι αδύνατο.

Η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου δεν πρέπει ωστόσο να είναι απλώς μια γιορτή μνήμης. Αποτελεί φάρο ελπίδας και ευθύνης, στάση ζωής για όλους μας, στην καθημερινότητα, στην εργασία, στις κοινωνικές μας συναναστροφές, ένα ζωντανό κάλεσμα για αγώνες διαχρονικό και επίκαιρο.

Εμπνεόμαστε από τη δράση των αγωνιστών εκείνου του Νοέμβρη και συνεχίζουμε την προσπάθειά τους για μία ελεύθερη και δημοκρατική Ελλάδα, για την οικοδόμηση μίας καλύτερης κοινωνίας για τα παιδιά μας.