Καλαϊτζάκης: Ανοχή ΤΟΕΒ για λίγες μέρες πριν την τη δέσμευση λογαριασμών του Δήμου Ιεράπετρας

11:49 π.μ. - Τρίτη, 4 Απριλίου 2023
11:04 π.μ. - Τρί, 04/49/2023
Image: Καλαϊτζάκης: Ανοχή ΤΟΕΒ για λίγες μέρες  πριν την τη δέσμευση λογαριασμών του Δήμου Ιεράπετρας

Ο νομικός εκπρόσωπος του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας στον Ηχώ 99,8

Ο κ. Μανώλης Καλαϊτζάκης νομικός εκπρόσωπος του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας μίλησε στον Ηχώ 99,8 αναφορικά με το χρέος του Δήμου προς τον ΤΟΕΒ και την πρόθεση του ΤΟΕΒ να προβεί στις νομικές διαδικασίες για την είσπραξη του οφειλόμενου ποσού ακόμη και με δέσμευση λογαριασμών του Δήμου.

Όπως είπε ο κ. Καλαϊτζάκης ως νομικός εκπρόσωπος του ΤΟΕΒ, από την προηγούμενη εβδομάδα που έλαβε την εντολή να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την είσπραξη της οφειλής, ενημέρωσε τη νομική υπηρεσία του Δήμου και τον Δήμαρχο για την πρόθεσή του Οργανισμού. Ο οποίος ακόμη δεν έχει προβεί στη διαδικασία δέσμευσης των λογαριασμών του Δήμου. Τηρώντας μια στάση αναμονής καθώς υπάρχει ένα σχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που αναμένεται να ψηφιστεί προσεχώς το οποίο ενδεχομένως να περιλαμβάνει χρηματοδοτήσεις για τελεσίδικες αποφάσεις για έκτακτες ανάγκες.

Εάν ισχύσει κάτι τέτοιο τότε ο Δήμος θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί και να αποδώσει στη συνέχεια τα χρήματα στον ΤΟΕΒ. Σε διαφορετική περίπτωση νομικά ο ΤΟΕΒ θα προχωρήσει σε αναγκαστική εκτέλεση της απόφασης με κατάσχεση, τραπεζικών λογαριασμών ή σε ακίνητη περιουσία.

Αυτό που επιθυμούμε είναι να μην φτάσουμε σε αυτό το ακραίο μετρό, όμως δεν μπορεί από την άλλη να διαιωνίζεται μια κατάσταση. Δεν είναι σωστό και απέναντι στα μέλη του ΤΟΕΒ στα οποία αφαιρείται το υδρόμετρο για οφειλή 100 ευρώ και ο Δήμος να χρωστά χιλιάδες ευρώ στον Οργανισμό. Τηρούμε λοιπόν μια στάση αναμονής διαφορετικά θα κινηθούν οι όποιες διαδικασίες είσπραξης, τόνισε ο κ. Καλαϊτζάκης.