Κακοκαιρία: Πρώτες πληρωμές σε πληγείσες επιχειρήσεις της Σητείας και της Αγίας Πελαγίας

10:20 π.μ. - Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2022
10:11 π.μ. - Δευ, 14/20/2022
Image: Κακοκαιρία: Πρώτες πληρωμές σε πληγείσες επιχειρήσεις της Σητείας και της Αγίας Πελαγίας

Ανοίγει εκ νέου η "Αρωγή" για τους πληγέντες που δεν είχαν υποβάλλει αίτημα - Τι είπε ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, Χρήστος Τριαντόπουλος

Μόνο την τελευταία τριετία έχουν διατεθεί περισσότερα σε 55 εκατ. ευρώ σε πληγείσες επιχειρήσεις από φυσικές καταστροφές (τελική επιχορήγηση, προκαταβολή ή πρώτη αρωγή) τόνισε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Χρήστος Τριαντόπουλος.

«Το North Evia και Samos Pass ήταν ένα καινοτόμο εργαλείο. Ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν στα 6 εκατ. ευρώ. Χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, με τα voucher δώσαμε κίνητρα στους πολίτες όλης της χώρας να επισκεφθούν τις δυο περιοχές που είχαν ανάγκη στήριξης, με άμεσο όφελος για τους επαγγελματίες μέσω των POS» εξήγησε ο υφυπουργός.

Για την Κρήτη (Σητεία και Αγία Πελαγία) ο κ. Τριαντόπουλος ανέφερε ότι μέσα σε μια εβδομάδα άνοιξε η ψηφιακή πλατφόρμα της πρώτης αρωγής (arogi.gov.gr) για υποβολή αιτημάτων. Ήδη 176 πληγείσες επιχειρήσεις υπόβαλλαν αίτηση, και από Δεύτερα, Τρίτη αρχίζουν οι πρώτες πληρωμές.

Για αρκετούς συμπολίτες μας που δεν πρόλαβαν να υποβάλουν το πρώτο αίτημα τους, ο κ. Τριαντόπουλος διευκρίνισε ότι θα ανοίξει εκ νέου την πλατφόρμα για να πάρουν την πρώτη αρωγή, ύστερα από εισήγηση στους αρμόδιους υπουργούς.

cretalive.gr