Κ. Πανταζής – Δασικοί χάρτες: Προσοχή δεν έχουν διορθωθεί όλα τα πρόδηλα λάθη

12:42 μ.μ. - Τρίτη, 1 Μαρτίου 2022
12:03 μ.μ. - Τρί, 01/42/2022
Image: Κ. Πανταζής – Δασικοί χάρτες: Προσοχή δεν έχουν διορθωθεί όλα τα πρόδηλα λάθη

Ο πρόεδρος του συλλόγου Ελευθέρων Επαγγελματιών Μηχανικών Ιεράπετρας στον Ηχώ 99,8

Οι νέοι δασικοί χάρτες  των Περιφερειακών Ενοτήτων Ηρακλείου και Λασιθίου οι οποίοι τροποποιήθηκαν  και αναρτήθηκαν ξανά, είναι διαθέσιμοι προς αναζήτηση στον ειδικό διαδικτυακό τόπο ανάρτησης δασικών χαρτών και υποβολής αντιρρήσεων της ιστοσελίδας του Ν.Π.Δ.Δ. "Ελληνικό Κτηματολόγιο".  Η τροποποίηση είχε κριθεί  αναγκαία λόγω ενσωμάτωσης διορθώσεων πρόδηλων σφαλμάτων

Οι αντιρρήσεις κατά του δασικού χάρτη και οι αιτήσεις διόρθωσης πρόδηλων σφαλμάτων υποβάλλονται ηλεκτρονικά.  Οι αντιρρήσεις αφορούν αποκλειστικά και μόνον στην αμφισβήτηση του χαρακτήρα ή της μορφής των εμφανιζόμενων στον δασικό χάρτη εκτάσεων.  Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αντιρρήσεων είναι η 30η Μαρτίου 2022, ημέρα Τετάρτη. Για τους κατοικούντες ή διαμένοντες στην αλλοδαπή, καταληκτική ημερομηνία της προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων είναι η 19η Απριλίου 2022, ημέρα Τρίτη.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Ελευθέρων Επαγγελματιών Μηχανικών Ιεράπετρας κ. Κώστας Πανταζής μίλησε στον Ηχώ 99,8 δίνοντας χρήσιμες οδηγίες και συμβουλές αναφορικά με τα πρόδηλα λάθη, σημειώνοντας ότι ακόμη και στους τροποποιημένους χάρτες δεν έχουν διορθωθούν όλα τα πρόδηλα λάθη  και  αφορούν κυρίως σε λάθη γεωμετρίας. Αναφέρθηκε στο τι πρέπει να κάνουν όσοι δουν ότι υπάρχουν λάθη.  Καθώς  επίσης στις περιπτώσεις  που υπάρχουν κληρονόμοι αλλά και σε εκείνες που ενώ έχουν γίνει αιτήσεις δεν έχουν λάβει απάντηση οι ενδιαφερόμενοι.

Ακούστε εδώ τον κ. Πανταζή:

Αναλυτική ενημέρωση για τους δασικούς χάρτες παρέχεται και στην ιστοσελίδα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης στην διεύθυνση:

 https://www.apdkritis.gov.gr/el/υπηρεσιες-προς-τους-πολιτες/δασικοι-χαρτες.