Ηράκλειο: Μπήκε στο ΠΑΓΝΗ για να γεννήσει και βρέθηκε διασωληνωμένη στην Εντατική

6:02 μ.μ. - Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2016
06:12 μ.μ. - Πέμ, 01/02/2016
Image: Ηράκλειο: Μπήκε στο ΠΑΓΝΗ για να γεννήσει και βρέθηκε διασωληνωμένη στην Εντατική

Με ολική αφαίρεση όλων των εσωτερικών γεννητικών της οργάνων και με κομμένο το σωληνάκι που συνδέει το νεφρό με τον ουρητήρα.

Στα δικαστήρια του Ηρακλείου θα βρεθεί την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016 η κ. Νίκη Δασκαλάκη-Ανδρή που μπήκε στο χειρουργείο για να γεννήσει το τρίτο της παιδί και βρέθηκε διασωληνωμένη στην εντατική: Με ολική αφαίρεση όλων των εσωτερικών γεννητικών της οργάνων και με κομμένο το σωληνάκι που συνδέει το νεφρό με τον ουρητήρα!
 
Για όλα αυτά το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηρακλείου (Τμήμα Β') μόλις τον Οκτώβριο του 2012 (δέκα χρόνια μετά το συμβάν) επιδίκασε στην παθούσα ποσό 70 χιλιάδων ευρώ. Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο δεν έχει καταβάλει το ποσό, αλλά έχει κάνει έφεση. Η έφεση εκδικάστηκε στα Χανιά το Μάιο του 2014, αλλά η απόφαση δεν έχει εκδοθεί ακόμα...
 
Στο μεταξύ, στις 13 Ιανουαρίου 2016 εκδικάζεται η αγωγή της παθούσας εναντίον γνωστού γυναικολόγου, που είχε οριστεί ως πραγματογνώμονας από το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηρακλείου. Η πλευρά της 43χρονης τον κατηγορεί ότι κατέθεσε σκοπίμως στο δικαστήριο λανθασμένη γνωμάτευση, με σκοπό την παραπλάνηση της Δικαιοσύνης.
 
Ο τεχνικός σύμβουλος της ενάγουσας ιατροδικαστής δρ. Ορφέας Περίδης, έχει προειδοποιήσει τους κατηγορούμενους γιατρούς πως, όσο κι αν κωλυσιεργούν, θα τιμωρηθούν. Ο ίδιος έχει κάνει λόγο για «τρικλοποδιές», «ψευδομάρτυρες πανεπιστημιακούς», «διαπλεκόμενους» «απόπειρας απάτης δικαστηρίου» ακόμη και για «δικαστικό σκάνδαλο» στην Κρήτη και όχι μόνο.!!
 
Η Νίκη Ανδρή - Δασκαλάκη έχει αναγνωριστεί ως ισοβίως ανάπηρη από τον ασφαλιστικό της φορέα. Ο "Γολγοθάς" της τότε 32χρονης γυναίκας ξεκίνησε στις 14 Ιανουαρίου του 2002. Μπήκε στο νοσοκομείο για να γεννήσει και, αντί να βρεθεί αγκαλιά με το τρίτο της παιδί, βρέθηκε διασωληνωμένη στην Εντατική: Με ολική αφαίρεση όλων των εσωτερικών γεννητικών της οργάνων και με κομμένο το σωληνάκι που συνδέει το νεφρό με τον ουρητήρα.
 
Εξαιτίας της βλάβης που προκλήθηκε στον ουρητήρα, βρίσκεται ένα στάδιο πριν τη νεφρική ανεπάρκεια. Ταυτόχρονα, η πρόωρη και βαριάς μορφής οστεοπόρωση, που ήρθε ως συνέπεια της αιφνίδιας εμμηνόπαυσης, έχει κάνει τα κόκκαλά της να "θρουλάνε". Ήδη έχει ένα προσθετικό μέλος, ένα "σιδερένιο αγκώνα", όπως τον αποκαλεί.
 
Η παθούσα υποστηρίζει πως οι δικοί της κρατήθηκαν στο σκοτάδι, σχετικά με τις επιπλοκές που υπήρξαν, πως οι γιατροί την κορόιδευαν ότι θα ξαναδεί περίοδο, ενώ της είχαν κάνει ολική αφαίρεση, και πως πήρε τους ιατρικούς της φακέλους με εισαγγελική εντολή.