Ηράκλειο: Αλλάζουν 260 χιλιόμετρα του δικτύου ύδρευσης για καλύτερο νερό

3:43 μ.μ. - Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019
03:09 μ.μ. - Παρ, 20/43/2019
Image: Ηράκλειο: Αλλάζουν 260 χιλιόμετρα του δικτύου ύδρευσης για καλύτερο νερό

Πάνω από 260 χιλιόμετρα δικτύων υδροδότησης αναμένεται να αντικατασταθούν στο Ηράκλειο. Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη

 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιχείρησης, προγραμματίζονται επίσης αλλαγές στον αγωγό των Μαλίων, αφού πρόκειται για έναν αρκετά πεπαλαιωμένο αγωγό που κατασκευάστηκε την δεκαετία του ’60, ενώ σε πολλά τμήματα του περνάει μέσα από ξενοδοχεία ή οικίες, οπότε η παράκαμψη του θεωρείται αναγκαία. Ο πρόεδρος ανέφερε πως ήδη έχει εκκινήσει μια αρχική μελέτη για μετατόπιση του αγωγού σε παράλληλο τμήμα της Εθνικής Οδού. Ο Γιώργος Βουρεξάκης αναφέρθηκε παράλληλα στις αντικαταστάσεις που προβλέπονται για Τρεις Βαγιές, Εσταυρωμένο, αλλά και Λίντο. 
 
Αντικατάστση δικτύων
Σε σχέση με τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ τόνισε πως μέσα στον επόμενο μήνα ολοκληρώνεται η αντικατάσταση των δικτύων στη Χρυσοπηγή, ενώ άμεσα αναμένεται να αρχίσει η αντικατάσταση των δικτύων στις κεντρικές οδούς της Θερίσσου και της Αλικαρνασσού. 
 
Όπως ανέφερε παράλληλα, υπογράφεται επίσης η σύμβαση για την περιοχή της Ηλιούπολης συνολικού μήκους 43 χιλιομέτρων, ενώ η μεγάλη εργολαβία που προωθεί η Δημοτική Επιχείρηση αφορά σε αντικαταστάσεις 153 χιλιομέτρων στις περιοχές Αγίας Αικατερίνης Πατελών, σε περιφερειακές περιοχές της Νέας Αλικαρνασσού και στη λεωφόρο Δημοκρατίας.
 
ekriti.gr