IQ CROPS: Σειρά προϊόντων διαχείρισης stress των καλλιεργειών

1:59 μ.μ. - Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019
01:09 μ.μ. - Δευ, 23/59/2019
Image: IQ CROPS: Σειρά προϊόντων διαχείρισης stress των καλλιεργειών

Ο Βαγγέλης Δρίμτζιας συνιδιοκτήτης και διαχειριστής της IQ CROPS, στον Ηχώ 99,8

Τις τάσεις της φετινής καλλιεργητικής περιόδου και τα προϊόντα που διαθέτει στον παραγωγό η  IQ CROPS, αναλύει μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ο συνιδιοκτήτης και διαχειριστής της εταιρίας κ. Βαγγέλης Δρίμτζιας

Grotop-Master-72dpi-1280x852px-E-NR-305
 
Κάνοντας αρχικά αναφορά στη νέα καλλιεργητική χρονιά αναφέρει ότι σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία φαίνεται πως  φύτευση της τομάτας ξεκίνησε νωρίτερα  ενώ σε μικρότερη έκταση εκτιμάται πως θα είναι η καλλιέργεια αγγουριού. Ωστόσο καλύτερη εικόνα για το τι θα επιλέξουν να φυτέψουν φέτος οι παραγωγοί θα υπάρχει τον Οκτώβρη. Οι παράγοντες που και φέτος αναμένεται να επηρεάσουν τις καλλιέργειες και την πορεία των τιμών είναι η ζήτηση , οι καιρικές συνθήκες ο τρόπος εμπορίας. Αναγκαιότητα καταδεικνύεται με το πέρασμα των χρόνων η δημιουργία συνεργασιών λόγω του μικρού κλήρου των παραγωγών, στην Κρήτη.

GRODAN161633-Infographic-V2-ENG
 
Εν συνεχεία μίλησε για τον τομέα της υδροπονίας που συνεχίζει με αργούς αλλά σταθερούς ρυθμούς και κινείται ανοδικά και όλο και περισσότεροι παραγωγοί την επιλέγουν. Αυξάνονται και οι επενδύσεις στον κλάδο αυτό. «Το θερμοκήπιο είναι μια καλή δουλειά αλλά πρέπει να την προσέχουμε» είπε χαρακτηριστικά. Επίσης αναφέρθηκε στην καλλιέργεια της φαρμακευτικής κάναβης  λέγοντας πως είναι μια ασύμφορη καλλιέργεια για τον μέσο παραγωγό ενώ  και το νομοθετικό πλαίσιο που υπάρχει είναι πολύπλοκο και δεν συμβάλλει στην ανάπτυξη τέτοιων καλλιεργειών.

Duurzaamheidscirkel-ENG
 
Τέλος έκανε αναφορά στις προτάσεις της Iq Crops για τον παραγωγό  σε ότι έχει να κάνει με την υδροπονία και  την γεωργία  ακριβείας με στόχο την οικονομία σε νερό και λιπάσματα. Τον κάθετο  Υδροπονικό Τοίχο ,  τα έξυπνα προϊόντα και τη σειρά προϊόντων διαχείρισης stress των καλλιεργειών και τέλος τις υπηρεσίες που η εταιρία  παρέχει. 

Ακολουθέι συνέντευξη κ. Δριμτζιά: