Ιεράπετρα: Ξεκινά η ανάπλαση της Κοθρή

7:06 π.μ. - Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
07:10 π.μ. - Τρί, 25/06/2016
Image: Ιεράπετρα: Ξεκινά η ανάπλαση της Κοθρή

Τη σύμβαση εκτέλεσης του έργου «Ανάπλαση τμήματος της οδού Κοθρή» υπέγραψαν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας κ. Άγγελος Βαβάτσικος παρουσία και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Μάνου Λουτσέτη.

Όπως ανέφεραν πρόκειται για ένα σημαντικό έργο προϋπολογισμού 130.000 ευρώ που θα ξεκινήσει να υλοποιείται το αμέσως επόμενο διάστημα και η ολοκλήρωσή του αναμένεται να αλλάξει ριζικά την όψη του αστικού κέντρου της Ιεράπετρας.

Το έργο περιλαμβάνει πεζοδρόμηση και πλακόστρωση ενός μεγάλου τμήματος της οδού Κοθρή από την Αστυνομία έως και τη συμβολή της με την οδό Γιαννακού, φυτεύσεις, τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων, καθώς και τοποθέτηση καθισμάτων.

Η υλοποίησή του αναμένεται να συμβάλει στην δημιουργία μιας μεγάλης ενιαίας πλατείας στο κέντρο της πόλης, δίνοντας νέες δυνατότητες στο αστικό κέντρο της Ιεράπετρας.
 
Το έργο χρηματοδοτείται με πόρους του Δήμου Ιεράπετρας και όπως δήλωσε ο Δήμαρχος πρόκειται να βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την υπάρχουσα εικόνα του αστικού κέντρου της Ιεράπετρας τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά. Όπως ανέφερε κατά την υπογραφή της σύμβασης «Σε μια αρκετά δύσκολη εποχή για την τοπική αυτοδιοίκηση και τους Δήμους, προχωράμε στην χρηματοδότηση από ιδίους πόρους της ανάπλασης τμήματος της οδού Κοθρή, θέλοντας να βελτιώσουμε το αστικό κέντρο και να δώσουμε στην καρδιά της Ιεράπετρας την εικόνα που πραγματικά της αξίζει. Η εν λόγω παρέμβαση είναι το κομμάτι μιας ενιαίας μελετητικής πρότασής για την βελτίωση του αστικού κέντρου και απώτερος σκοπός μας είναι οι εργασίες να ολοκληρωθούν άμεσα αποφεύγοντας έτσι τη δημιουργία προβλημάτων κατά την εκτέλεση των εργασιών στο κέντρο της πόλης».

Ανάλογες παρεμβάσεις ανάπλασης ανέφερε ο κ. Καλαντζάκης μελετάται να πραγματοποιηθούν και σε άλλα σημεία της πόλης της Ιεράπετρας, βελτιώνοντας έτσι την σημερινή τους εικόνα.