Η λειτουργία των Παιδικών σταθμών Ιεράπετρας

11:03 π.μ. - Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2015
11:06 π.μ. - Τετ, 03/03/2015
Image: Η λειτουργία των Παιδικών σταθμών Ιεράπετρας

Εκτενής συζήτηση έγινε στη συνεδρίαση του ΝΠ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Ιεράπετρας για τη λειτουργία των παιδικών σταθμών και για την έλλειψη προσωπικού που αντιμετωπίζουν.

«Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί λειτουργούν στα όρια. Τα παιδιά είναι αρκετά. Το αρνητικό είναι ότι αποχωρούν δυο άτομα από το προσωπικό και θα εκτιμήσουμε άμεσα τις ανάγκες έτσι ώστε, εάν υπάρξουν προβλήματα, να τα αντιμετωπίσουμε. Ενδεχομένως να χρειαστεί η μετακίνηση προσωπικού από μια δομή σε κάποια άλλη, προκειμένου η αναλογία παιδιών με παιδαγωγούς να είναι κατά το δυνατόν ανάλογη. Οι μετακινήσεις είναι όμως ένα θέμα που θα εξεταστεί.
 
Παρ' όλα αυτά -και θα πρέπει να το τονίσουμε αυτό- δεν τίθεται θέμα ούτε ασφάλειας, ούτε έλλειψης τροφοδοσίας. Φροντίζουμε καθημερινά ώστε οι παιδικοί σταθμοί να έχουν τα απαραίτητα, να τροφοδοτούνται επαρκώς και επίσης βελτιώνουμε τις κτιριακές εγκαταστάσεις, αλλά και τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Θυμίζουμε ότι εντάσσουμε ώρες ζωγραφικής και αργότερα και γυμναστικής έτσι ώστε τα παιδιά να περνούν ακόμη πιο δημιουργικά το χρόνο τους.
 
Ήδη έχει αποφασιστεί από προηγούμενο Συμβούλιο η πρόσληψη δυο βρεφονηπιοκόμων. Ευελπιστούμε δε οι μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας προσλήψεις εργαζομένων, οι οποίες έχουν καθυστερήσει λόγω των εκλογών, θα γίνουν το συντομότερο δυνατό έτσι ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες και τα κενά που υπάρχουν και το υπάρχον προσωπικό να βοηθηθεί.
 
Από 'κεί και πέρα η ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί έναν αριθμό προσλήψεων παρά το δύσκολο της εποχής. Παράλληλα διεκδικούμε θέσεις και εργαζόμαστε σε αυτή την κατεύθυνση για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα του πολίτη μέσα και από τις κοινωνικές δομές του Δήμου», επεσήμανε η πρόεδρος κ. Χατζημαρκάκη.
 
Τέλος, συζητήθηκαν και αιτήσεις απαλλαγής τροφείων για παιδικούς σταθμούς και έγιναν δεκτές βάσει των προβλεπόμενων κοινωνικών κριτηρίων.
 
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ
anatolh.com