Η γερμανική KWS Saat θέλει τους σπόρους λαχανικών της Bayer

7:00 μ.μ. - Τετάρτη, 30 Μαΐου 2018
07:05 μ.μ. - Τετ, 30/00/2018
Image: Η γερμανική KWS Saat θέλει τους σπόρους λαχανικών της Bayer

Eπίσημη ανακοίνωση αναφέρει απλώς ότι η KWS Saat προσφέρει «στην Bayer και τους μετόχους της ελκυστικούς όρους και προϋποθέσεις»

Σφήνα στη συμφωνία μεταξύ Bayer και BASF για την πώληση του τμήματος σπόρων λαχανικών της πρώτης που διατίθενται με την εμπορική επωνυμία Nunhems επιχειρεί να μπει η γερμανική εταιρεία πολλαπλασιαστικού υλικού KWS Saat καταθέτοντας μη δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση των συγκεκριμένων δραστηριοτήτων.
 
Το τίμημα δεν έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής, με την επίσημη ανακοίνωση να αναφέρει απλώς ότι η KWS Saat προσφέρει «στην Bayer και τους μετόχους της ελκυστικούς όρους και προϋποθέσεις» για την εξαγορά του εν λόγω asset.
 
Μάλιστα στο ίδιο ανακοινωθέν υποστηρίζεται ότι «στην περίπτωση που η Nunhems αποκτηθεί από την KWS, ο αγροτικός κλάδος, οι παραγωγοί και οι καταναλωτές θα επωφεληθούν από την πώλησή της σε μια ανεξάρτητη εταιρεία που δεν διαθέτει τμήμα αγροχημικών».
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Nunhems αποτιμάται σήμερα στα 1,5 δισ. ευρώ, όσο δηλαδή σχεδόν είναι η χρηματιστηριακή κεφαλαιοποίηση της KWS. Το γεγονός αυτό κάνει ορισμένους αναλυτές να αμφιβάλλουν κατά πόσο η γερμανική εταιρεία μπορεί πράγματι να «σηκώσει» ένα τέτοιο ντηλ. «Μήπως η Nunhems είναι πολύ μεγάλη για την KWS;», αναρωτιέται μιλώντας στο Reuters χρηματιστής από τη Φρανκφούρτη.
 
Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα μήνα η Bayer ήρθε σε συμφωνία με την BASF για την πώληση της Nunhems, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να εξασφαλίσει το «πράσινο φως» των Αρχών Ανταγωνισμού για την εξαγορά της Monsanto. Kάτι που, τουλάχιστον στις ΗΠΑ, η γερμανική εταιρεία εκτιμά ότι θα καταφέρει να επιτύχει μέχρι το τέλος Μαϊου.
 
 
ypaithros.gr