Η γαλλική αστυνομία βιαιοπραγεί κατά των «Κίτρινων Γιλέκων»

5:48 μ.μ. - Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018
05:10 μ.μ. - Παρ, 12/48/2018
Image: Η γαλλική αστυνομία βιαιοπραγεί κατά των «Κίτρινων Γιλέκων»

Τρία βίντεο από τις μεγάλες διαδηλώσεις των «Κίτρινων Γιλέκων» το Σάββατο αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστολής και της αυθαιρεσίας των γαλλικών αστυνομικών αρχών, που βιαιοπραγούν κατ΄εξακολούθηση απέναντι σε διαδηλωτές

Ο «Ημεροδρόμος» αναδημοσιεύει τρία από τα βίντεο που δόθηκαν στην δημοσιότητα.
 
Στο πρώτο βίντεο ένας διαδηλωτής, στέκεται με σηκωμένα χέρια απέναντι στις αστυνομικές δυνάμεις. Κάποιοι από τους αστυνομικούς σηκώνουν το όπλο και σημαδεύουν. Πατούν την σκανδάλη και χτυπούν τον διαδηλωτή με πλαστικές σφαίρες.




 
Σε δεύτερο βίντεο άνδρες της γαλλικής χωροφυλακής σηκώνουν το αναπηρικό καρότσι ενός άνδρα με αναπηρία και τον μεταφέρουν βίαια στο πεζοδρόμιο. Όμως δεν αρκούνται σε αυτό, στην συνέχεια ανατρέπουν το καρότσι και τον ρίχνουν στο έδαφος…






Στο τρίτο βίντεο, που δίνει στη δημοσιότητα το Russian Today, αστυνομικοί – ένας εκ των οποίων πρέπει να είναι ασφαλίτης αν κρίνει κανείς από τη αμφίεση του και τη «συνεργασία» με τον ένστολο αστυνομικό- σέρνουν βίαια μια γυναίκα, την οποία πρώτα έχουν πετάξει στο οδόστρωμα.





Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, στο Λύκειο Σεντ Εξιπερί στην πόλη Μαντ-λα-Ζολί της βόρειας Γαλλίας, 146 μαθητές συνελήφθησαν και αντιμετωπίστηκαν από τους αστυνομικούς ως αιχμάλωτοι πολέμου. Στις εικόνες που προβλήθηκαν σε βίντεο από τις συλλήψεις αυτές παρουσιάζονται οι μαθητές λυκείου, με τα χέρια πίσω στην πλάτη ή στο κεφάλι, γονατιστοί ή καθισμένοι στο έδαφος.





 
thepressproject.gr