Η απάντηση της αντιδημάρχου για την παράτυπη καύση απορριμμάτων δίπλα στον ΣΜΑ

11:12 π.μ. - Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019
11:07 π.μ. - Πέμ, 11/12/2019
Image: Η απάντηση της αντιδημάρχου για την παράτυπη καύση απορριμμάτων δίπλα στον ΣΜΑ

Τι συζητήθηκε στην συνάντηση με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων

Τη δική της θέση για την καύση απορριμμάτων και κλαδοκάθαρων όπου ανάμεσα υπήρχαν πλαστικά είδη καταθέτει μιλώντας στον Ηχώ 99,8 η αντιδήμαρχος κα Μαρία Ρουμελιωτάκη. Σημειώνεται ότι η καύση προκάλεσε ανησυχία  και αντιδράσεις πολιτών (μεταξύ αυτών και του δημοτικού συμβούλου και συγκεκριμένα του Γ. Προϊστάκη από την παράταξη Ιεράπετρα Δήμος Πρότυπο) λόγω της έντονης δυσοσμίας που προκλήθηκε στην πόλη και όχι μόνο. 
 
Όπως τόνισε η κα Ρουμελιωτάκη αυτές τις ημέρες και μετά τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου ένα μεγάλο μέρος των πολιτών καίνε σκουπίδια και κυρίως τα κλαδιά που έχουν στα χωράφια τους, οπότε υπάρχει γενικότερα ένα ζήτημα με την δυσοσμία στην πόλη.
 
Σε ότι αφορά την καύση απορριμμάτων που έγινε τις προηγούμενες ημέρες στον πρώην  ΣΜΑ αυτό που θέλησε να διευκρινίσει είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν έγινε καύση πλαστικών, νάιλον θερμοκηπίου ή φυτοφαρμάκων. Σε κάποιες περιπτώσεις μαζί με τα κλαδοκάθαρα, κάποιοι πετούν και καρέκλες, στρώματα και άλλα υλικά. Δεν είναι πάντα εφικτό από τον δήμο κατά την αποκομιδή να γίνει ο διαχωρισμός. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό οι πολίτες να βοηθήσουν σε αυτό το κομμάτι και να διαχωρίζουν τα απορρίμματά τους. Ο Δήμος δεν διαθέτει κλαδοτεμαχιστή ώστε να διαχειριστεί καλύτερα το πρόβλημα ωστόσο όμως γίνεται προσπάθεια και εκτιμάται ότι του χρόνου θα γίνει μια τέτοια προμήθεια.
 
Όσον αφορά την κατάσταση στην υπηρεσία και ειδικότερα σχετικά με το θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων, την επικοινωνία με τον ΕΣΔΑΚ ώστε να βρεθούν λύσεις σε αυτό το σοβαρό θέμα, έγινε χθες συνάντηση με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων προκειμένου να ενημερωθούν.
 
Ακούστε εδώ την κα Ρουμελιωτάκη: