Η Αντιπεριφέρεια Λασιθίου για την Επιτροπή Στήριξης των τμημάτων ΑΕΙ

2:49 μ.μ. - Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019
02:11 μ.μ. - Παρ, 15/49/2019
Image: Η Αντιπεριφέρεια Λασιθίου για την Επιτροπή Στήριξης των τμημάτων ΑΕΙ

Τι συζητήθηκε στην σύσκεψη της Πέμπτης 14.11.2019

Με αφορμή την αναστολή λειτουργίας των Πανεπιστημιακών Τμημάτων: Φυσιοθεραπείας Ιεράπετρας και ΤΕΦΑΑ Αγίου Νικολάου, της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου Κρήτης, συγκαλέσαμε την Πέμπτη 14.11.2019 σύσκεψη, στα γραφεία της Π.Ε Λασιθίου, στην οποία παρέστησαν οι Δήμαρχοι και οι επικεφαλής των παρατάξεων των Δημοτικών Συμβουλίων: Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας, Σητείας και Οροπεδίου Λασιθίου.
 
Από την σύσκεψη αυτή, και σύμφωνα με τις τοποθετήσεις των δημάρχων και των επικεφαλής των παρατάξεων – οι οποίες κινήθηκαν σε πνεύμα ομοθυμίας, συστράτευσης, και σύμπνοιας- αποφασίσαμε με απόλυτη ομοφωνία, την σύσταση επιτροπής, αποτελούμενης από τον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, τους Δημάρχους Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας, Σητείας και Οροπεδίου Λασιθίου, φορεων του Λασιθίου, εκπροσώπους της Πανεπιστημιακής κοινότητας και επικεφαλής παρατάξεων των Δ.Σ.
 
Η επιτροπή άμεσα θα επιδιώξει συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας και τον Πρωθυπουργό της χώρας, με αίτημα την άρση της απόφασης αναστολής λειτουργίας των προαναφερομένων τμημάτων της Π.Ε. Λασιθίου, πιστεύοντας ακράδαντα, ότι αποτελεί κατάφωρη αδικία και γενεσιουργό αιτία αισθημάτων αγανάκτησης και απογοήτευσης, για τους πολίτες του Λασιθίου, των οποίων τα τεκμηριωμένα αιτήματα για την δημιουργία των ανωτέρων τμημάτων, ενέταξε στον Πανεπιστημιακό χάρτη της Κρήτης, η Πρυτανική αρχή του ΕΛ. ΜΕ. ΠΑ., μέσα από διάλογο με τους Δήμους και αποδοχή από τους πολίτες.
 
Άγιος Νικόλαος, 14/11/2019
Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λασιθίου
ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΟΥΛΙΔΑΚΗΣ